• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Midyat geçici konaklama kampı misafirlere tahsis edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle Nusaybin’de YPG/PKK tarafından ilçe merkezine yapılan roket ve havan saldırıları nedeniyle yaşanan ölümlerin ardından ilçe halkı Nusaybin’i terk etmeye başladı. Nusaybin’den gelen vatandaşların yoğun olarak geldiği en yakın ilçe Midyat oldu.

Yoğunluk nedeniyle ev bulamayan vatandaşların mağdur olmaması için İlçe Kaymakamlığı harekete geçti. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda mülteci kampı olarak kullanılan ve daha sonra boşaltılan Midyat geçici barınma ve konaklama tesisinin isteyen vatandaşlara tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Bu amaçla Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar ve Belediye Başkanı Veysi Şahin tesise ziyarette bulundu. Kamptan sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz ile birlikte çadır kentte incelemelerde bulunan Tekin, gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi.

Çadırların büyük bir kısmının kaldırılmasına rağmen yönetim çadırlarının gelen vatandaşlara tahsis edileceği belirtildi.

Ayrıca Kaymakamlık bünyesinde bir kriz ve koordinasyon masası oluşturulurken, kampta kalmak isteyen vatandaşların direk olarak kamptaki yönetim birimine başvurabilecekleri belirtildi.
(Süleyman Tunç-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir