• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Saldırının hedefi olan mahalle savaş alanı gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’nin ‘Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla sivilleri hedef alan saldırılarını artıran PKK/YPG’liler, şu ana kadar 11’i Nusaybin’den olmak üzere 17 sivili katletti.

Dün Nusaybin’de saat: 16.35'de PYD/YPG/PKK kontrolündeki Qamışlo'dan ardı ardına atılan havan mermileri Yenituran Mahallesi Hamam Sokakta bulunan iki ayrı eve isabet etti.

Evlerde büyük tahribat oluşurken etrafa saçılan şarapnel parçalarından dolayı 5’i olay yerinde 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 35 vatandaş da yaralandı.

Yaralılar, bölgeye gelen sağlık ve itfaiye ekipleri ile vatandaşların araçlarıyla Nusaybin Devlet Hastanesine taşındı.

Bugün ise hayatını kaybeden siviller, yakınları tarafından defnedilerek, taziyeleri kabul etmeye başladılar.

"Burada askeri üs ya da askeri birim yok"

Saldırının şiddeti gün ağırınca ortaya çıkarken, İLKHA’ya konuşan mahalleli, "Burada askeri üs ya da askeri birim yoktur. Sivil halkın yaşadığı bu bölgeye yapılan saldırıları kınıyoruz." dediler.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen mahallelilerden Seyfettin Ağırman, dünkü olayı şöyle anlattı:

"Bizim evin aşağısına roket ve havan atıldı. İnsanlar da ölü veya yaralı var mı diye bakmaya gelirken 4’üncü havan atıldı ve 8 sivil vatandaşımız şehit oldu, 35 kişi de yaralandı. Bu mahalle geçiş güzergâhı ve çok işlektir. Özellikle notere gitmek isteyen bu yolu kullanıyor ve ikindi namazına yakın olması da mahallenin daha kalabalık olmasına neden oluyor. Vefat edenlere Allah’tan rahmeti yaralılara acil şifalar diliyorum."

"Yapılan saldırıları kınıyoruz"

Savaşın taraflarına seslenen Ağırman, "Nusaybin, son 5 yıldır çok acılar çekti. 2 gün önce evleri yıkılan ailelere yapılan TOKİ’de atılan havan toplarından anne ve 2 kızımız şehit oldu. Allah’tan rahmet diliyoruz. Burada askeri üs ya da askeri birim yoktur. Sivil halkın yaşadığı bu bölgeye yapılan saldırıları kınıyoruz." dedi.

Saldırıda yaralanan Ceren Türen’in annesi Behiye Hanım, saldırıların durdurulmasını isteyerek, "Artık yeter!" dedi. Behiye Hanım, "Mardin’e taziyeye gitmiştim, olay olduğundan hemen beni aradılar ve apar topar buraya geldim. Geldiğimde kızımın yaralandığını öğrendim, olay kapımızın önünde olmuş. Kızımı çok kötü şu an, yüzü gözü yara bere içinde. Artık yeter diyoruz, bu olayların son bulsun ve bir daha yaşanmasın. Yazık günah değil mi? Allah rızası için bu olayları durdurun." dedi. (M. Salih Keskin, Cihat Şayık – İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir