• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
Türkiye EURO 2020 yolunda, peki gruptan nasıl çıkar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

A Milli Futbol Takım, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7. maçında Kadıköy’de karşılaştığı Arnavutluk’u 1-0’lık skorla mağlup etti. A Milli Takım böylece geride kalan 7 karşılaşmada 6. galibiyetini etti.

Türkiye gruptaki tek yenilgisini İzlanda deplasmanında almıştı.

Grubun diğer maçında Fransa, deplasmanda mücadele ettiği İzlanda’yı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından A Milli Takım 18 puanla zirvede yer alırken, ikinci Fransa’nın da 18 puanı bulunuyor. İzlanda ise 12 puanla üçüncü sırada kaldı.

A Milli Futbol Takımı, grubun 8. maçında 14 Ekim Pazartesi günü Fransa’ya konuk olacak.

Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar bir üst tura yükselecek. Lider tamamlayan takımlar diğer grupların ikincileri ile karşılaşacak.

Teknik direktör Şenol Güneş’in de planladığı gibi ilk virajı kayıpsız geçen A Milli Takım artık gözünü Fransa’ya çevirmiş durumda.

Güçlü rakibi devirmesi halinde, zirve mücadelesi verecek A Milli Takım Fransa’nın 3 puan önüne geçecek ve Avrupa Şampiyonası kuralarına seri başı olarak gitme fırsatını güçlendirecek.

Fransa maçı final!

Buradaki maçta Fransa’yı 2-0’lık skorla dize getiren A Milli Takım, deplasmanda da bunu başarırsa, aynı zamanda fikstür avantajıyla son iki karşılaşmaya çıkacak. Tek yenilgiyi aldığımız İzlanda’yı Kasım ayında evinde konuk edecek olan A Milli Takım, son hafta ise grubun zayıf takımı Andorra’ya konuk olacak.

Arnavutluk'un şansı kalmadı

Son 5 maçın 3’ünü kazanarak Kadıköy’e gelen Arnavutluk, dünkü yenilgiyle büyük bir çöküş yaşadı. 9 puanda kalan Arnavutluk’un ilk 2 şansı kalmadı.

H Grubu puan durumu

1- TÜRKİYE / 18 puan

2- Fransa / 18 puan

3- İzlanda / 12 puan

4- Arnavutluk / 9 puan

5- Andorra / 3 puan

6- Moldova / 3 puan

Kaynak, cnnturk

Bu haberler de ilginizi çekebilir