• DOLAR 32.551
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2433.519
  • ...
İTTİHADUL ULEMA "4’üncü Âlimler Buluşması" düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İTTİHADUL ULEMA, geleneksel hale getirdiği "Alimler Buluşmasının" 4'üncüsünü 19-20 Ekim günlerinde birçok âlimin katılımıyla Diyarbakır’da gerçekleştirecek.

Her yıl Ekim ayında Âlimler buluşmasını gerçekleştirdiklerini söyleyen İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Türkiye, Irak, İran ve Suriyeli alimlerin katılacağı büyük buluşma için hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Özer, "Programımız 2 gün sürecek. Birinci gün ağırlık noktamız medreseler, medreselerin ehemmiyeti, yapılması gerekenler ve geliştirilmesi ile ilgili ulemanın müzakereleri, tebliğleri, konuşmaları olacaktır. 2’nci günde ise toplumun ıslahında medreselerin, âlimlerin alacağı rol konusunda ne yapabileceği müzakere edilecek." şeklinde konuştu.

Buluşmanın sadece davetlilere yönelik olacağını aktaran Özer, buluşmada vardıkları ortak noktayı toplumla buluşturacaklarını ifade etti.

Özer, daha önceki 3 buluşmada aldıkları kararları pratiğe geçirdiklerini ifade ederek 4'üncü Alimler Buluşmasını hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Özer, yapılacak toplantının sonuç bildirgesini 20 Ekim Pazar günü kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. (Gıyasettin Tetik, Ramazan Zeren-İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir