• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
“Spor, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye gerekçe olamaz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi rejimi milli takımı işgal altındaki Kudüs’e gitmeye hazırlanırken, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Musa Ebu Merzuk ’tan, “Spor işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye gerekçe olamaz.” açıklaması geldi.

Ebu Merzuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batı Yaka’nın işgal altında olduğuna ve Filistinlilerin Batı Yaka ’ya giriş çıkışlarının işgal güçlerinin kontrolünde gerçekleştiğine dikkat çekti.

İşgal rejimiyle ilişki kurmanın ilişkileri normalleştirmek anlamına geldiğini kaydeden Ebu Merzuk, spor karşılaşması, esir Mescid-i Aksa ’yı ziyaret ve benzeri sebeplerin gerekçe olamayacağını belirtti.

İslam ümmetine seslenen Ebu Merzuk, Yahudi işgalcilerin Kudüs’te Mescid-i Aksa ’ya ve El-Halil’de Hz. İbrahim Camii’ne düzenledikleri baskınlara karşı çıkmasını istedi.

Hamas lideri, Filistin halkının her türlü emrivaki değişim girişimine karşı koymaya gücünün yettiğini kaydederek, Er-Rahme Kapısı Namazgâhı için verilen mücadeleyi ve daha önceki El-Aksa İntifadası ’nı hatırlattı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir