• DOLAR 32.557
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.312
  • ...
Ekim şehitleri Basel Cuma Mescidi’nde yâd edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre’nin Basel şehrinde yeni açılan Cuma Mescidi’nde bir araya gelen Müslümanlar, 6-8 Ekim şehitlerini hasretle anarken katillerini de lanetlediler.

2014 Yılı’nın Kurban Bayramı günlerinde işlenen katliamların oluşumu ve gayesi üzerine bir konuşma yapan Cami müdavimlerinden Eren Ateş, 6-8 Ekim'de hedeflenen şeyin, Kürdistan Coğrafyası’ndaki bütün İslami Camiaların yok edilmesi olduğunu vurgulayarak “2014 Yılında özellikle Diyarbakır’da, Müslümanlara karşı bir katliam girişiminde bulunuldu. Bu girişimin hedefi, Kürdistan Coğrafyası’nda faaliyet gösteren İslami grupları bastırmak ve onları minimize etmekti. Ama Allah’a hamd olsun ki İzzet sahibi Müslümanlar canları pahasına bu oyunu bozmayı başardılar." diye konuştu.

Programa Almanya’dan katılan Abdulbaki Hoca ise, 2014'ün Ekim ayında küfür ve şirkin ehli imana karşı ne kadar merhametsiz olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

“6-8 Ekim’de bir kez daha küfrün ve şirkin, ehli imana karşı merhamet sahibi olmadığı, hiçbir şefkat taşımadığı ortaya çıkmıştır. Onlarla hiçbir anlaşmanın olamayacağı görülmüştür. Yaşanan katliamlar onlarla bir felahın ya da kurtuluşun olmayacağının bir delilidir. Bu zalim örgütün zaten kuruluş amacı da İslami gelişmelerin önünü kesmektir.”

Program, şahadet temalı şiir ve ezgiler ile son bulurken programa katılan gençlerin Yasin ve arkadaşlarının davasını Avrupa’da bile sürdürme kararlılıkları gözlerden kaçmadı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir