• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Çavuşoğlu: YPG DEAŞ'lıları elinde silah olarak tutuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN TÜRK'te katıldığı bir programda Türkiye'nin Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda başlattığı harekata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Harekat kapsamında sınırdan 30 KM derinliğe kadar inmek istediklerini hatırlatan Çavuşoğlu, bu mesafeyi geçmeyi planlamadıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Suriyeli Kürt kardeşlerimiz de buralara dönecekse çoğunluğu Kürt olan Ayn EL Arap gib bölgelerden teröristlerin çıkması lazım. Bu teröristler yüzünden dönemiyorlar. Harekat için takvimlendirme yapmak doğru bir şey olmaz. Bir an önce bölgede istikrar sağlanmalı.

Trump'la telefon görüşmesinde zaten kararımızı vermiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız Trump’a bizzat kendisi söylemek istedi. Cumhurbaşkanımız bu harekatın başlaması için aylar önce talimat vermişti.

Süreci mutabakatla yapmayı istemiştik. Ortak bir harekat merkezinin oluşturulması gibi bazı adımlar atıldı fakat bu yetmez devamı gelmesi lazım ve arkasından da sahada edindiğimiz bilgilerle öğrendik. Sahadaki gerçeklerle kararımızı aldık.  Sabrettik ama sonunda kendimiz adım attık. Güvenli bölgede DEAŞ'lıların sorumluluğu bizim. YPG DEAŞ'lıları elinde silah olarak tutuyor. Cumhurbaşkanı DEAŞ'lılarla ilgili mesaj verdi." (İKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir