• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Varank, uzaktan kumandalı kara aracını test etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, İzmir programı kapsamında BMC'nin Pınarbaşı Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, Bakan Varank’a çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tesiste, BMC tarafından üretilen tam elektrikli otobüs Neocitiy'i kullanan Varank, üretim hattında uzak kumanda sistemli çok amaçlı zırhlı kara aracı Amazon'u test etti.

GERÇEK ZAMANLI SEVK VE İDARE

Amazon 4x4 Çok Amaçlı Zırhlı Araç, uzaktan kumanda ile kullanılabilme özelliğine sahip. Meskûn mahal için özel olarak geliştirilen araç, tüm özellikleri ile gerçek zamanlı olarak sevk ve idare edilebiliyor. Amazon, yerleşim alanları içerisinde 1 kilometre yarıçap içerisinde kullanılabiliyor.

YERLİ VE MİLLİ

Varank, ziyaret sırasında TEKNOFEST İstanbul'da ilk kez sergilenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı BMC'nin pikap aracı Tulga'yı sürdü ve karoserini imzaladı. Daha sonra bir açıklama yapan Varank, tesislerde ticari araçların yanı sıra savunma sanayi araçlarının da üretildiğini ifade etti. Tesiste tank çekicilerinden zırhlı personel taşıyıcılarına bir çok aracın yerli ve milli imkanlarla üretildiğini vurgulayan Varank, savunma sanayinde elde edilen başarılarla özellikle terörle mücadelede çok güzel neticeler alındığını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir