• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
"Çocuklarımız için Okul Aile Birliği'nin içerisinde yer almalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okul Aile Birliği, okul yönetimi ve öğretmenlerle iş birliği yaparak, eğitimde kalite ve başarının yanı sıra öğrencilerin özellikle manevi değerler doğrultusunda yetiştirilmeleri açısından büyük bir önem taşıyor.

Eğitim ailede başladığı gibi okulların genel ve özel hedeflerini gerçekleştirmek, toplumun bugün ve gelecekte eğitimden beklentilerini karşılamak, okul, veli, öğrenci ve öğretmenler arasında işbirliğini sağlamak ile mümkündür.

Okul, aile ve öğrenci gelişimi, Okul Aile Birliği'nin eğitime katkısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Okul Aile Birliği'nin önemli bir kurum olduğunu ve okul ile ailenin, birbirinden bağımsız, etkileşimden uzak kurumlar olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

"Velilerin eğitimde sorumluluk alma oranı arttı"

Öğrencilerin eğitiminde okul, aile, çevre, öğretmen ve eğitim sistemi gibi faktörlerin etkili olduğunu belirten Gök, "Eğitimin belli sacayakları vardır. En temelde zaten eğitim, öğretmen, öğrenci ve veli üzerinden gider. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okul Aile Birlikleri'ni resmi boyuta taşıması ile birlikte de velilerin eğitimde sorumluluk alma oranı arttı. Bu bağlamda Okul Aile Birliği gerçekten de önemlidir. Çünkü Okul Aile Birliği önemli kurumlardır, eğitimin en temel olmazsa olmazlarındandır. Öğrencinin, öğretmenin, okul idaresinin, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ve Bakanlığın belli sorumlulukları var ama bunun yanı sıra veli olmadan bu iş olmaz. Hatta eğitim ailede başladığından dolayı veliler bu işte en önemli öğe diye düşünüyorum." dedi.

"Veliler çocuklarının eğitimine katkı sağlamalıdır"        

Çocukları ile ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan ve okulla işbirliğini geliştiren ailelerin çocuklarının başarısının, çocukları ile ilgilenmeyen ailelere göre çok daha yüksek olduğuna dikkat çeken Gök, "Bu anlamda Okul Aile Birliği, velileri dışarıda bırakmak yerine alıp eğitimin içerisine dâhil eden kurumlar. Dolayısıyla Okul Aile Birliği önemlidir. Bütün velilerimizi Okul Aile Birliği'ne katılmaya ve bu alandaki çalışmalara destek olmaya, çocukların eğitimine müspet manada katkı sağlamaya davet ediyorum. Bu anlamda Okul Aile Birliği içerisinde bulunmak gerekiyor. Eğitimin içerisinde bulunmak gerekiyor." diye konuştu.

"Veliler Okul Aile Birliği'nde yer almalıdır"

Okul Aile Birliği'nin eğitimin en önemli ayaklarından bir tanesi olduğuna işaret eden Gök, "Dolayısıyla arkadaşlarımızın mutlaka Okul Aile Birliği içerisinde bulunması gerekir. Veliler düşüncelerini Okul Aile Birliği'ne ilettikleri ve Okul Aile Birliği'nin de velilerin düşüncelerini okul idaresine taşıdıkları biliniyor. Bunun tam tersi de gerçekleşiyor. Okul idaresi öğrencilerin ihtiyaçları, sorunları, problemleri, çözüm önerileri ile ilgili olsun bilgilendirmeyi Okul Aile Birliği kanalıyla velilere ulaştırıyor. Dolayısıyla bundan dolayı bu kurum önemli bir kurumdur." ifadelerini kullandı.

"Velilerimizin sorumluluk alması lazım"

Aile ve okul işbirliğinin birçok avantajının olduğunu belirten Gök, "Okulda yapılacak olan her hangi bir faaliyete Okul Aile Birliği karar veriyor. Okulun işleyişinde önemli aktif ve önemli bir görevi var. Bunun için Okul Aile Birliği içerisinde bulunmak gerekiyor. Velilerimizin bu anlamda sorumluluk alması lazım. Bunlar çocuklarımızın eğitimi ile ilgilidir. Bana göre en önemli konuların bu olması lazım. Velilerimiz Okul Aile Birliği içerisinde yer almaları ve inisiyatif almaları gerekiyor." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir