• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te, Valilik, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, çiftçilere yönelik hububat tohumu ve gübre desteği devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda da çiftçilere 2 bin ton buğday tohumu, 2 bin ton gübre, 3 bin 500 ton hayvan yemi ve 600 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, bu yıl da çiftçilere 2 bin ton gübre dağıttı.

3 yıldır düzenli olarak çiftçilere 6 bin ton buğday, 6 bin ton gübre, 10 bin 500 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi, 750 bin zeytin fidanı, 150 bin fıstık fidanı desteği sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin ihtiyaçları kapsamında, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile gerçekleştirmiş olduğu analizler neticesinde verim artırıcı ve ürün koruyucu özelliği olan 2 bin ton çinkolu gübrenin dağıtımına Satır Mahallesi'nde (köy) başladı.

Gübre dağıtım töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her sene olduğu gibi bu sene de Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilere desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

3 yıldır çiftçilere 6 bin ton buğday, 6 bin ton gübre, 10 bin 500 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi, 750 bin zeytin fidanı, 150 bin fıstık fidanı desteği sağladıklarını belirten Tahmazoğlu, “Çiftçilerimiz bu anlamda çok şanslılar.  Türkiye'de Şahinbey Belediyesi’nden başka şu anda bu şekilde çiftçiye destek olan başka belediye yoktur. İnşallah bu güzel hizmeti diğer belediyeler de örnek alır diye düşünüyorum. Üç yıldan beri çiftçiye destek oluyoruz.  Şu ana kadar 6 bin ton gübre, buğday ve arpa dağıttık. Her yıl 3 bin 500 ton yem dağıtımı yapıyoruz. İnşallah bu yıl da yem dağıtımı yapacağız. Artık başladığımız işten geri adım atmak yok. Bunun dışında ne tür destek verebiliriz diye araştırmalarımız devam ediyor. Tarım il ve ilçe müdürlerimizle görüştük, çiftçilere hayvan yemi bitkisi fiğ tohumu da dağıtacağız.” dedi.

Buzağılarda ölümlerine engel olmak için hayvan yetiştiricilerine bakım seti dağıtacaklarını ifade eden Tahmazoğlu, “Buzağılar doğduğunda bakımları yapılmadığından dolayı ölüyorlar. Türkiye'de buzağı ölümü oranı yüzde 15 civarında. Bu oran yüksek. Rabbim veriyor bizim de onlara iyi bakmamız lazım. Bununla ilgili bir bakım seti var, bunun üzerine çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hayvan yetiştiricilerine de inek, düve ve koyun dağıtımı yapmak istediklerini belirten Tahmazoğlu, bu anlamda çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yani çiftçimize her anlamda destek olmak istiyoruz. Çünkü çiftçimiz ve çiftçilik çok önemlidir. Çiftçiye verilen destek önemlidir. Hükümetimizin elbette verdiği birçok destek var, ama biz de çiftçimize destek olacağız. Çiftçilerimiz de bu arazilerine sahip çıksınlar. Hepimiz vatanımızı seviyoruz, vatani sevmek demek herkesin işini en iyi şekilde yapması ile olur. Kuru kuruya sevgi olmaz. Çiftçiler olarak arazilerinize sahip çıkacaksınız, burada bir tane ekilmeyen arazi kalırsa biz o zaman vazifemizi yapmamış oluruz. Ekimimizi yapacağız, tarlalarımıza, hayvanımıza bakacağız ve işimizi en iyi şekilde yapacağız. Bu şekilde verim artışı sağlayacağız.”

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ve Şahinbey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Güzel de Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ’na çiftçilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız