• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
SİYONİST HADDİNİ AŞTI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Siyonistler, Filistin’in El-Halil kentindeki Halilurrahman Camiini işgal edip ayin yaptı. Halilurrahman Camii, 1994'teki saldırıyla akıllara kazınmıştı. 25 Şubat'ta bir Siyonist, sabah namazı kılan cemaate ateş açmış, 29 Filistinli şehit olmuştu. 150'den fazla kişinin yaralandığı katliam sonrasında yaralıların hastaneye nakledilmesi esnasında ikinci bir katliam gerçekleşmişti. Böylece şehit edilen Müslüman sayısı toplamda 67 kişi olmuştu. Siyonistler, daha sonra caminin üçte ikisini Sinagog'a dönüştürmüştü. Terör çetesi şimdi de kan döktükleri caminin geri kalan kısmını işgal edip küstahlık yapıyor.

Siyonistler, Yom Kippur Katan (Küçük Kefaret Günü) Bayramı gerekçesiyle El-Halil kentindeki Halilurrahman Camiini işgal etti, ardından peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu camide ayin düzenlediler.

Fanatik Yahudiler, daha önce yüzde 65’ine işgal rejimi tarafından el konulan Batı Yaka’nın El Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii’nin Müslümanlara bırakılan kısmını basarak ayin yaptı. Bu sırada işgal güçleri Müslümanların camiye girmesine izin vermedi.

Dört peygamberin kabrinin bulunduğu Halilurrahman Camii’nde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf’un mezarlarının yanı sıra, Hz. Sare ve Hz. Refika'nın da kabirleri bulunuyor.

BİR BASKIN DA MESCİD-İ AKSA’YA

Siyonistler, dün sabah bir baskın da Mescid-i Aksa’ya düzenledi.

Onlarca Yahudi yerleşimci Yom Kippur bayramını bahane ederek işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında işgal güçlerinin de Er-Rahme Kapısı yakınlarında Filistinlilere saldırdığı kaydedildi.

Yüzlerce Yahudi yerleşimcinin katıldığı baskını işgal rejimi Tarım Bakanı Uri Ariel ve fanatik Yahudi haham Yehuda Glick’in yönettiği belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın avlusunda sözde heykel hakkında bilgi aldığı ve baskına katılan yerleşimcilerin sayısının 300’ü aştığı kaydedildi.

EBU ARAFE: İŞGAL REJİMİ MESCİD-İ AKSA BASKINLARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Kudüs eski Bakanı Halid Ebu Arafe, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınların işgal rejimi nazarında büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ebu Arafe, işgal rejiminin Yahudi yerleşimciler ve dernekleri ile güvenlik birimleri aracılığıyla Kudüs kentinin tamamına sahip olmak istediğini söyledi.

Eski bakan, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejiminin baskınları yoğunlaştırarak Arap ülkelerinin içinde bulunduğu durumu değerlendirmek ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmek istediğini belirtti.

İşgalcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlara her türlü yolla karşı koymak gerektiğini bildiren Ebu Arafe, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarında Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına güvendiğini kaydetti.

Kudüslülerin resmi ve sivil düzeyde çabalarını yoğunlaştırmaları gerektiğini dile getiren Ebu Arafe, Mescid-i Aksa’nın kapılarında ve Kudüs caddelerinde direniş çağrısı yaptı.

KATLİAMIN YAPILDIĞI CAMİ

Halilurrahman Camii, 25 Şubat 1994'teki saldırıyla akıllara kazınmıştı.

ABD vatandaşı bir terörist, sabah namazı kılan cemaate ateş açmış ve 29 Filistinliyi şehit etmişti. Silahı tutukluk yapması nedeniyle ateş edemeyen terörist, saldırıdan sağ kurtulanlar tarafından linç edilmişti.

Saldırıda yaralıların hastaneye taşınması sırasında ise ikinci bir katliam gerçeklemişti. Cami hareminin kapılarını kapatan işgal askerleri, yaralıları dışarı çıkarmaya ve dışardan yardım etmeye çalışanlara engel olmuş, daha sonra da yaralıların hastaneye nakli esnasında birçok Müslümanı şehit etmişti. Korkunç katliamda toplamda 67 Müslüman şehit olmuş, 300'e yakın Müslüman da yaralanmıştı.

Katliamdan sonra cami dokuz ay boyunca tadilat gerekçesiyle kapalı kalmıştı. Açıldığında ise işgal rejimi üçte ikisini sinagoga çevirmiş, cami olarak bıraktığı alana ise gözetleme kameraları koymuştu.

Üçte ikilik kısmı Sinagog'a çevrilen camide Müslümanlara tahsis edilen üçte birlik kısımda ise 300 kişi ibadet edebiliyor. Ayrıca işgalci siyonist rejim askerleri Müslümanların camiye girişine zorluk çıkarıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir