• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
AB'den Türkiye'nin başlattığı harekata ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 28 üye ülke adına Türkiye'nin Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda başlattığı harekata ilişkin açıklama yaptı.

Suriye'de kalıcı çözümün askeri yollarla sağlanamayacağını belirten Mogherini, "AB Türkiye'ye tek taraflı askeri operasyonunu sonlandırması çağrısında bulunuyor." dedi ve Suriye'ninkuzey doğusunda yaşanacak yeni çatışmaların tüm bölgenin istikrarına zarar vereceğini ifade etti.

"Türkiye, AB'nin kilit ortağı"

Mogherini, "Şiddetin sona erdirilmesi, terörizmin sonlandırılması ile Suriye'de ve bölgede istikrarın sağlanması hedefi AB tarafından paylaşılmıştır. Türkiye, AB'nin kilit ortağı ve Suriye krizinde ve bölgede önemli bir aktördür. AB, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapmadaki önemli rolü dolayısıyla Türkiye'yi takdir etmektedir. Türkiye'nin güvenlik endişeleri, uluslararası hukuka uygun biçimde siyasi ve diplomatik yollardan çözülmelidir, askeri yoldan değil. AB, tüm taraflara Suriye'de sivilleri korunması ve insani yardımın ulaştırılması konusundaki uyarısını yinelemektedir." diyerek AB'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir