• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
​'Bu feryat aynı kahrı ve çileyi çekmiş tüm annelerin feryadıdır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP/PKK'liler tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetleri devam ediyor.

Bir umutla çocuklarına kavuşacakları günü bekleyen ailelere Türkiye'nin dört bir tarafından destek geliyor.

Evlat nöbetindeki ailelere bir destek de Tatvan'dan geldi. Tatvan'dan Diyarbakır'a gelen Tatvan Gönüllüleri, annelerin feryadının aynı kahrı ve çileyi çekmiş tüm annelerin feryadı olduğunu ifade ettiler.

Tatvan Gönülleri adına basın açıklamasını okuyan Rıdvan Kökel, çocukları dağa kaçırılan ailelerin acılarını paylaştıklarını belirterek, "Ailelerin direnişlerini canı gönülden destekliyoruz. Zulüm, acı, gözyaşı, nereden ve kimlerden gelirse gelsin; siyasi görüşüne, mezhebine, meşrebine ve inancına bakmaksızın tepkimizi vermek, sonuna kadar mağdurun ve mazlumun yanında olacağımızı göstermek için buradayız." ifadelerini kullandı.

"Anneler, evlatlarının dağlara götürülmesini istemiyorlar"

Annelerin feryatlarına kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Kökel, "Bugün burada bulunan fedakâr annelerimizin arşa yükselen feryatları ve yürekleri dağlayan gözyaşları, aslında uzun yıllardır bu vatanın aynı kahrı ve çileyi çekmiş tüm annelerin feryadıdır. Anneler, evlatlarının dağlara götürülmesini istemiyorlar. Anneler, bugüne kadar dağlara götürülen evlatlarına bir an önce kavuşmak istiyorlar. Bu sese kulak verilmelidir. Hiçbir güç, annelerin iradesine karşı koyamaz ve koymamalıdır. Bugün gelinen noktada kimi mezar başında evlat, eş ve baba acısını çekiyor; kimi de dağlarda bayırlarda evladının akıbetini araştırıyorlar." şeklinde konuştu.

"Annelerin feryadına kulak verilmelidir"

Annelerin evlatlarına kavuşmaları için 82 milyonun seferber olması gerektiğini ifade eden Kökel, "Artık bu annelerin feryadına kulak verilmelidir. Bu acı sadece buradaki annelerin değil, başta tüm annelerin, vicdan sahibi herkesin acısıdır. Bu annelerin bir an önce gül kokulu evlatlarına kavuşmaları için 82 milyonun bir bütün olarak seferber olması lazım. Biz Tatvan gönüllüleri olarak her türlü terör ve bölücülüğün karşısındayız. Artık ülkemizin terör belasından kurtulma vakti geldi ve geçiyor. Hepimiz önce topraklarımızda huzur ve annelerimizin yüzünün gülmesini istiyoruz. Yüreği yanan bu annelerin haklı feryatlarına sonuna kadar katılıyor, Tatvan'dan gelen gönüllüler olarak bayrağımızın hem de annelerimizin yanında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Anne yüreğinden öte bir şey yoktur"

Tatvan'dan gelen ailelere destek için gelen Cengiz Şahin, annelerinin eylemini desteklediklerini belirterek, "Tatvan Gönüllüleri olarak aileleri ziyarete geldik. Bizler buradaki ailelerimizin yapmış olduğu eylemi canı gönülden destekliyoruz. Onların acılarını paylaşıyoruz. Sizlerin desteğiyle seslerini duyurarak, onların yanlarında olduğumuzu ve sonuna kadar destekçileri olacağımızı belirtmek istiyoruz. Buradaki anneler direnişi gerçekten yürek isteyen bir şeydir. Çünkü anne yüreğinden öte bir şey yoktur. Biz bu annelerimizin acılardan kurtulması için elimizden ne geliyorsa yapamaya hazır olduğumuzu ve onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." diye konuştu.

Melike Necva Gül ise sonuna kadar annelerin destekçileri olduklarını ifade ederek, "Tatvan gönüllüleri olarak buradayız. Her televizyonda izlediğimizde ağlıyordum ve acılarını paylaşıyordum. Bugün buradayız. Sonuna kadar destekçileriyiz. Bir anne yavrusundan ne savaş, ne siyaset ne de başka bir sorun nedeniyle ayrılmasın. Gül kokan yavrular annelerin yanında olsun." şeklinde konuştu. (Abdurahman Uğurlu/Gıyasettin Tetik-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir