• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Kur'an eğitiminde Bingöl Üniversitesi ile Müftülük arasında işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmzaları atılan protokol ile Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Eğitimi ve Uygulama Merkezi ve Bingöl İl Müftülüğü arasında öğrenci yetiştirme amacıyla temel Kur'an-ı Kerim öğretimi programı, hafızlık, tashih-i huruf ve aşere-i takrib kursları düzenlenecek.

Protokol imza töreninden ardından konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Üniversitemizde kurduğumuz kıraat merkezimiz bünyesinde daha önce güzel ve faydalı kurslar vermiştik. Yakın zamanda Kıraat Enstitümüzü de kurmuştuk. Bingöl'de çok güçlü olan medrese geleneğini kıraat ilmi ile desteklemek istiyoruz. Bingöl'de güzel Kuran okunsun, camilerimizde güzel ezan okunsun istiyoruz. Bu kurslarımızda İlahiyat Fakültemizdeki ilgili hocalarımız bu sahada daha faydalı olacaklar." ifadelerini kullandı.

Müftülükle yapılan protokolün detaylarına değinen Rektör Çapak konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Müftülüğümüz ile birlikte kıraat alanı ile ilgili hem tashih-i huruf hem -aşere-takrib hem de kıraat ile ilgili diğer alanlarda işbirliği yapıyoruz. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğümüz bu işin birinci dereceden ilgilisi ve paydaşıdır. Bu iki kurumuz ile birlikte üniversitemizde kıraat alanında yetkin insanlar yetiştirmek istiyoruz. İlahiyat fakültemizde bu alanda kendini yetiştirmek ve yetkin hale getirmek isteyen öğrencilerimize de destek olacağız. İlimizde ve bölgemizde kıraat ilmine merakı olan ve bu alanda ilerlemek isteyenlere de destek olacağız. Bu noktada hem Diyanet İşleri Başkanlığımız hem de İl Müftülüğümüz ile hayırlı bir iş yapacağız. Hayırlara vesile olsun."

Konuyla alakalı olarak İl Müftüsü Muharrem Genç de, "Sayın rektörümüze çok teşekkür ediyoruz. Geldiği günden beri kıraat alanına özel bir hassasiyet gösterdi. Hassasiyetle konunun üzerinde durdu. Kıraat ilmini yeniden yeşertip Bingöl'de bu damarı oluşturduk. Tashih-i huruf ve aşere-i takrib dâhil bütün alanlarda temel oluşturmaya çalışacağız. Hem üniversitemizde hem de müftülüğümüzde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Protokolümüzün hayırlara vesile olsun inşallah" diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir