• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
“Savaşlarda en çok zarar gören çocuklardır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır, “Dünya Çocuk Günü” münasebetiyle kentteki yetim çocukları ziyaret etti.

Çakır, başkan yardımcıları Erdal Kutlu, Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Demir ve Şahinbey İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ ile yaptığı ziyarette, yetim çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Yetim çocukları evlerinde ziyaret eden Çakır ve beraberindekiler, kentteki parkları gezerek çocuklarla yakından ilgilenip çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretten sonra açıklamalarda bulunan Çakır, sadece bir günün değil, her günün çocukların olması ve çocukların yüzünün gülmesi gerektiğini söyledi.

“Çocuklar bizim cennet vesilemizdir”

Her alanda çocuklarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çakır, “ ‘Dünya Çocuk Günü’ münasebetiyle çocukları ve ailelerini ziyaret ettik. Çocuklar bizim cennet vesilemizdir. Çocuklara sabır etmemiz bizi cennete götürecektir. Gençlik kolları olarak yetim çocukları ziyaret ettik. Peygamber Efendimiz hem yetim hem de öksüzdü. Biz de O’nun ümmetiyiz. O’nun bize en büyük emaneti ise yetimlerdir. Gençlik kolları olarak bize verilen en güzel görevlerden bir tanesi de çocuklar ziyaret etmek ve onları bir nebze olsun sevindirmektir. Bizler de bu münasebetle yetimleri ziyaret ettik ve bu şekilde onlara hediyeler takdim ettik. Onların bir nebze gülümsemesine vesile olmak gerçekten bize büyük bir mutluluk verdi.” dedi.

“Savaşlarda en çok zarar gören çocuklardır”

Yetim ve öksüz çocuklar başta olmak üzere bütün çocukların her zaman yüzlerinin gülmesini temenni eden Çakır, “Savaşlardan en çok etkilenen çocuklardır. Son zamanlarda yapılan bombardımanlarda ve Ortadoğu’nun bu hale gelmesinde belki yüreğimizi burkan en önemli etkenlerden bir tanesi de yetim ve öksüz çocuklardır. Gerçekten o tabloya baktığımızda herkesin yüreği burkuluyor. Bugün dünya mazlumları içerisinde en çok zarar gören çocuklardır. Bizlerde bugün bunu dile getirmek, çocukları sevindirmek ve çocuklarla arkadaş olmak için yola çıktık. İnşallah Rabbim bu çalışmamızı bereketli eyler.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir