• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
Putin, Rusya ve Belarus’u bütünleştirme talimatını verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin , federal yürütme organlarına, Rusya ve Belarus mevzuatını çeşitli alanlarda senkronize etme konusunu ele alma talimatı verdi.

Grigory Berezkin'in sahibi olduğu RBC tarafından Rus hükümetine yakın bir kaynak göstererek verilen haberde talimata göre hazırlıkların 1 Ocak 2020'den önce tamamlanması gerekiyor. Putin'in talimatı kilit bakanlıklara gönderildi.

Bir başka kaynak, her departmanın kendi yönünde girişimler hazırlandığını söyledi, örneğin Maliye Bakanlığı vergi sistemlerinin uyumlaştırılması konusunda çalışacak. 

6 Eylül'de Rusya ve Belarus Başbakanları Dmitry Medvedev ve Sergey Rumas , devlet entegrasyonu süreci için yol haritalarının Aralık ayının başlarına kadar hazırlanacağı konusunda anlaştılar . Temmuz ayının sonunda, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko , Vladimir Putin'in bütün tartışmalı bütünleşme sorunlarını çözmeyi Birlik Antlaşması'nın 20. yıldönümü olan 8 Aralık'a kadar çözmesini önerdi .

Rusya ve Belarus Birliğinin kurulmasına dair anlaşma Aralık 1999’da imzalandı, 2000’de yürürlüğe girdi. Birleşik bir politik, parasal ve askeri alan yaratmanın yanı sıra, belge mevzuatın birleştirilmesini de içermektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir