• DOLAR 32.337
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.797
  • ...
Şanlıurfa PTT'deki personel açığına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Birlik Haber-Sen Şubesi'nin düzenlemiş olduğu basın açıklamasında, nüfusu 2 milyonu aşan Şanlıurfa'da, PTT personellerinin yetersiz kaldığı, bunun da hizmette aksaklıklara neden olduğu belirtildi.

Memur-Sen Şanlıurfa İl Binası'nda düzenlenen basın açıklamasını Şanlıurfa Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Midhat Özgültekin okudu.

PTT'nin 400'ü aşan hizmeti vatandaşlara sunduğunu belirten Özgültekin, "Ülkemizin tarihte önemli rol üstlenmiş, medeniyetlere beşiklik yapmış kadim şehir Şanlıurfa'mız; 2 milyonu aşan öz nüfusu, 600 bini aşan Suriyeli muhacir kardeşlerimize de ev sahipliğini yaparak ülkemizin 8'inci büyükşehir konumuna sahiptir. Hizmetin en iyisine layık olan halkımıza, PTT Kurumu çalışanları olarak, PTT Kurumumuzun 400'ü aşan hizmet çeşitliliğini en iyi şekilde sunma gayretindeyiz. Ancak bir türlü giderilemeyen personel norm eksikliği sıkıntısıyla karşı karşıya kaldık. Ayrıca uzun süreden beri yapılmayan norm tespitinin de  yeniden yapılarak güncellenmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Halka daha iyi bir hizmet sunabilmek için personel açığının acilen doldurulması gerektiğini belirten Özgültekin, "Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü ve bünyesinde bulunan Posta İşleme Dağıtım Merkezi (PİDM), PTT il-ilçe merkezleri ve  PTT Şubelerimizde 89 memur ve postacı normu açığı bulunmaktadır. Takdir edersiniz ki iyi ve rasyonel bir hizmet vermek için yeterli bir düzeyde personel sayısı, motorize araç ve teknik donanımla olur. Şanlıurfa PTT çalışanları olarak halkımıza iyi bir hizmet sunabilmemiz için memur, postacı ve teknik personel ve araç  açığının acilen doldurulmasını talep etmekteyiz. Karaköprü'de bulunan PİDM Müdürlüğü'nde çalışan personellerimiz ve vatandaşlar da ulaşımda problem yaşamaktadır. Bu problemin çözümü için servis konulması veya Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek ulaşım sorununun en kısa sürede giderilmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması şu ifadelerle son buldu:

"Diğer bir konu ise Şeyh Çoban Mevkii'nde bulunan 44 bin metrekare arsa üzerinde yapılması hedeflenen PİDM binasının, projelendirme ruhsat işlemi bitmiş olup, PTT Genel Müdürlüğü'müzde yapım ihalesinin yapılması beklenmektedir. Bu PİDM binasının ihalesinin acilen yapılarak hizmete sunulmasını talep ediyoruz. Yukarıda arz ettiğimiz personel eksikliği ve PİDM bina eksikliğinin acilen giderilerek taleplerimiz hususunda siz değerli basın mensupları ve Şanlıurfa'mızın değerli milletvekilleri ve şehrimizin değerli kamuoyundan yardım ve desteklerini bekler saygılar sunarız." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir