• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ergani Barajı'nda, baraj kapakları kapatılarak su tutma işlemine başlanıldığını açıkladı.

GAP Projesi kapsamında, Diyarbakır'da sulu tarıma geçişi sağlamaya yönelik baraj ve sulama projelerinden biri olan Ergani Barajı'nda, inşaat çalışmaları tamamlanarak su tutmaya başlandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, temelden yüksekliği 54 metre olan ve 14,51 milyon m³  su biriktirme hacmine sahip olan barajda depolanacak su ile 18 bin 660 dekar arazinin sulanmasının sağlanacağını belirtti.

Bölgedeki bereketli toprakların su ile buluşmasıyla 2019 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 12 milyon 800 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.

Ergani Barajı'nın sulama projesinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli,  "Bu çalışmaları, 2020 yılı sulama sezonundan önce tamamlamayı hedefliyoruz. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte tahıl üretimi yapan çiftçi ikinci ürün olarak mısır ekebilecek. Bu sayede bölge üreticimizin gelirinde 3-5 kat artış olacak. Bölge insanı refaha kavuşacak. Sulu tarım ile birlikte bölgede istihdama da katkı sağlanacak." dedi. (İLKHA)