• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgalcilerden YPG açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi parlementerleri PYD’ye desteklerini sundu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği askeri operasyonunu işgal rejimi eski Eğitim Bakanı ve Yamina (Sağ) İttifakı milletvekili Naftali Bennett, Twitter'da yaptığı paylaşımında, "İsrail halkı olarak şu anda Türkiye'nin saldırısı altındaki Kürt halkına dua ediyoruz. Bundan çıkaracağımız ders çok basit: İsrail her zaman kendi kendini koruyacak. Yahudi devleti kaderini asla büyük dostumuz ABD'nin de aralarında bulunduğu başkalarının eline bırakmayacak" ifadelerini kullandı

“TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULANMALI VE NATO'DAN ÇIKARILMALI”

17 Eylül'de yapılan erken seçimleri önde tamamlayan Mavi-Beyaz İttifakının iki numaralı ismi milletvekili Yair Lapid ise ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın Türkiye'ye yönelik "yaptırım" tehdidinde bulunduğu tweeti alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarım Lindsey Graham ile Chris Van Hollen'in Suriye'nin kuzeyinde Kürtlere yapacağı herhangi saldırıya karşılık Türkiye'ye yaptırım uygulanması ve NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısına katılıyorum. Ayrıca Başkan Trump'a, bu tür bir saldırının maliyetini Erdoğan'a açık bir şekilde bildirmesini rica ediyorum."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir