• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Zahirecilere Belediye Zulmü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani Belediyesi, zahirecilerin şehir merkezindeki işyerlerine kilit vurdu. Belediye, zahirecilerden müteahhitler tarafından yapılan Buğday pazarına taşınmalarını istedi. Zahirecilerin kapatmaya karşı çıkmaları üzerine zabıta ve zahireciler arasında arbede çıktı. Olay yerine gelen polis, zahireciler ve zabıtayı güçlükle ayırdı.


Konuyla ilgili konuştuğumuz zahireciler Pazarı başkanı Hasan Çelen, \"Eski zahireciler pazarı ihtiyaçlarımıza cevap vermiyordu. Bizler kendi isteğimizle yer arayışına girdik ve bulduğumuz yerde Yeni Buğday Pazarı yapmayı düşündük. Başta bu isteğimize olumlu bakan belediye ruhsat vermeyip bizi mağdur etti. Müteahhitler tarafından yapılıp Belediyenin taşınmamızı istediği yer bize uygun değil. Ayrıca bu alan tarımsal alan olduğundan işyeri olmaya uygun değildir.\" dedi.


Buğday pazarı esnaflarından Halis Tek; \"Belediyenin bize yaptığı zulmü anlatmak için valiliğe gittik. Belediye, valiliği yanlış bilgilendirdiği için Valilik yeni buğday pazarına olumlu baktı. Fakat biz kendilerine sorunlarımızı anlatınca bize hak verdiler. Valilik, eğer haksız bulunurlarsa yeni buğday pazarının mahkemeye verilerek yıktıracağını da söyledi\" dedi.


Zahireciler pazarında yaklaşık 1500 kişinin ekmek parası kazandığını belirten zahireciler, Belediyenin kendilerinin taşınmasını istediği yere asla taşınmayacaklarını ve kendi istekleri doğrultusunda yapılacak ve ihtiyaçlarına cevap verecek bir yere taşınabileceklerini belirttiler. (Zeki Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir