• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
`Diyarbakır Sakıncalı Yer` Sana İzin Veremeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır D Tipi Cezaevinde iken Tokat Cezaevi`ne sevk zulmü yaşayan Güro Adem`in annesini son kez görme isteğinin ret edildiğini belirten Güro Adem`in ağabeyi Abdurrahman Adem, yetkililere izin alma konusunda başvurduklarında aldıkları cevabın `Diyarbakır sakıncalı yer, yol güvencesi yok, izin veremeyiz" olduğunu ifade etti.
 
Annesinin hastalık süreçlerini anlatan Abdurrahman Adem, kardeşine Tokat Cezaevine sevk zulmü yaşatıldıktan sonra annesinin hastalığının arttığını belirtti. Şerife Adem`in hastalığında kardeşinin annesini ziyareti için yetkililere başvurduğunu fakat cezaevi yetkililerinden olumsuz cevap aldıklarını söyleyen Adem, "İki defa yetkililere başvurduk. Doktor raporlarını yolladık. Bize verilen cevap, sizin bu raporlarınızı kabul etmiyoruz. Bizim istediğimiz şekilde raporu yaparsanız cezaevi yönetimi kabul eder dediler. Biz de onların istediği şekilde raporları hazırlayıp Tokat Cezaevi`ne yolladık. Tokat savcısı kardeşime, `Diyarbakır sakıncalı yer, yol güvencesi yoktur ve tıbbi terimlerin yer aldığı sağlık raporundan biz anlamıyoruz` gerekçesiyle izin vermediler" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan`ın Adaleti Nerede?
Ergenekon davası tutuklularına tanınan hakkın maalesef Müslüman tutsaklara tanınmadığını dile getiren Adem, "Ak Parti`ye Adalet partisi, adaleti herkese eşit şekilde paylaşan parti deniyor ama nedense bize gelince o adaleti göremiyoruz. Biz bunları dile getiriyoruz ama o adaleti göremiyoruz. Ergenekonculara, balyozculara, hırsızlara, tecavüzcülere, dolandırıcılara tanınan hak biz siyasilere de tanınsın. Eğer Başbakan Erdoğan adaletli olduğunu söylüyorsa o zaman tüm insanlara aynı adaleti uygulasın" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir