• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şairler ve Yazarlar Palu`da Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Elazığlı şair ve yazarlar, Merhum Hüsamettin Septioğlu için Palu`da bir araya geldi. Şeyh Ali Septi`nin halifesi Şeyh Mahmud-i Samini`n evini ziyaret eden yazalar, Mescidinde öğle namazı kıldılar. Namazın ardından Palulu şair yazar Hüsamettin Septioğlunun mezarı başında dualar ettiler.

Mezar ziyaretinin ardından METEM Kapalı Spor Salonunda Merhum Hüsamettin Septioğlu`yla ilgili hatıralar anlatıldı, şiirleri okundu.

Programa Septioğlunun yakınları ve sevenlerinin yanı sıra okul öğretmen ve öğrencilerde katıldı. Merhumun kendi sesinden okuduğu şiirlerin gösterildiği sinevizyon sunumunda duygusal anaların yaşandığı gözlendi.

Hüsamettin Septioğlu Kimdir?
Hüsamettin Septioğlu, 10 Kasım 1939 tarihinde Palu ilçesi Kasımiye mahallesinde doğdu. Medrese tahsili gören Septioğlu, Fıkıh, Arap ve Fars edebiyatını özel hocalardan tahsil etti.

5 çocuk babası ve 5 dil bilen Hüsamettin Septioğlu`nun, \"Gönül Bağı Nakşiden Şiirler\" 1-2-3 adlı şiir kitapları ile \"Palu ve Şeyh Ali Sebti Hazretleri\" adlı araştırma kitabı bulunuyor. (Ebubekir Alkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir