• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Niyetimiz Kürt halkının düşmanı olan PKK ile savaşmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suriye'nin kuzeyine yapılacak olası harekâta ilişkin olarak twitter'da İngilizce bir açıklama yayınladı.

Altun yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin niyeti açık ve net: Sınırımızdaki terör koridorunu ortadan kaldırmak, Kürt halkının düşmanı olan PKK ile savaşmak, DEAŞ ile mücadele etmek ve yeniden güçlenmesini önlemek." ifadelerine yer verdi.

"Suriye'nin PKK işgaline değil yerel bir yönetime ihtiyacı var." diyen Altun, "PKK'nın kontrolü altına aldığı bölgelerde etnik temizlik yaptığı ve her türlü muhalefeti -özellikle de Kürt demokratları- ortadan kaldırdığı pek çok uluslararası insan hakları kuruluşu tarafından da kabul edilmektedir." dedi.

Altun açıklamasında, "SDG/YPG/PKK'nın bölgede DEAŞ'la mücadele konusunda Türkiye'den daha güvenilir olduğunu düşünenler için kısa bir hatırlatma yapmakta fayda var. SDG/YPG/PKK, Trump'ın askerlerini çekme kararının ardından 3.200 DEAŞ'lı mahkûmu serbest bırakmayı görüşmüştü." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin şimdiye kadar Suriye'de terörle mücadele konusunda çok sabırlı ve müttefikleriyle uyumlu şekilde hareket ettiğini belirten Altun, "Ancak, Türkiye artık bir dakika bile bekleyemez. Türklerin, Kürtlerin ve Arapların hayatları tehlikededir." hatırlatmasında bulundu.

Altun açıklamasının sonunda, "PKK'dan kurtarılan bölgelerde, teröristlerin işgali yerine Türkiye tarafından sağlanan hizmetler olacak. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonları, Türkiye'nin tüm Suriyeliler için yönetim ve güvenlik açısından iyi bir örnek teşkil ettiğini göstermiştir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir