• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Asılsız ihbarla gözaltına alındı Gözaltında HÜDA-PAR Soruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ayhan Kaya / Adana

Ceyhan İlim Der Başkanı Sedat Bahadır, polise geldiği asılsız bir e-mail ihbarıyla “Sedat Bahadır’ın evinde silah bulunmaktadır” iddiasıyla gözaltına alındı. Ceyhan Terörle Mücadele Ekipleri tarafından sabah namazı vaktinde yapılan baskına onlarca polis katıldı. Bahadır’ın evini didik didik arayan polis, herhangi bir suç unsuruna rastlamadı. İhbarın da asılsız olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen Ceyhan İlim Der Başkanı Sedat Bahadır, ifadesi alınmak üzere Ceyhan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülerek sorgulandı. Başından beri Ceyhan’da yaptıkları İslami ve insani çalışmalar nedeniyle tanınıp bilinen İslami bir STK başkanının evine asılsız bir ihbarla, abartılı bir gece baskını düzenleyen polisin skandalının asıl olanı ise, bundan sonra başlıyor.

POLİSLER ÇOCUKLARIMI KORKUTTULAR
Evinde hiç bir şey bulunmadığı halde Sedat Bahadır ifadesi alınmak üzere Ceyhan Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Bundan sonraki süreci anlatan Ceyhan İlim Der Başkanı Sedat Bahadır, “Sabah namazı vaktinde terörle mücadele ekipleri, evime baskın düzenledi. Baskının polise gelen `Sedat Bahadır`ın evinde silah bulunmaktadır` ifadeli e-mail sebebiyle gerçekleştiğini, evde silah aradıklarını söylediler. Ben bu ihbarın aslının olamayacağını, ayrıca ilmi faaliyet sürdüren Ceyhan İlim Der`in başkanı olduğumu söyledim. Evimi didik didik aradılar. Aramalar sırasında evde bulunan bir buçuk, 7 ve 9 yaşlarında olan çocuklarım çok korktular. Ailece huzursuz olduk. Yapılan aramalar sonunda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı” dedi.

ASILSIZ İHBARI YAPAN GİZLİ TUTULDU BASKIN ALENİ YAPILDI
Evinde herhangi bir suç unsuru çıkmamasına rağmen gözaltına alındığını belirten Bahadır, “Beni Ceyhan Asayiş Şube Müdürlüğüne götürerek sorguladılar. Yapılan ihbarın ne olduğunu, ihbarı yapan kişinin kim olduğunu detaylı öğrenmek istediğimi söyleyince bana, kendilerine gelen e-mailde `senin evinde silah olduğu` yazıyor. `İhbar yapan kişilerin kimlikleri gizli tutulur, söyleyemeyiz` şeklinde cevap verdiler” şeklinde konuştu.

GÖZALTINDA ‘HÜDA PAR’ SORGUSU
İhbarla ilgili sorgusunun tamamlanmasının ardından Terörle Mücadele polislerinin kendisini başka bir odaya götürerek HÜDA PAR hakkında sorular yönelttiğini belirten Bahadır, “Yanıma farklı iki polis geldi. Kendilerine ifademin alındığını, niçin hala bekletildiğimi sorunca savcının talimatını beklediklerini söylediler. Daha sonra bana, şu günlerde kurulan HÜDA-PAR`ın Ceyhan`daki teşkilatında kimlerin olduğunu, Ceyhan ilçe başkanının kim olacağını sordular. Ben bunu bilmediğimi söyleyince; `Parti`nin ilçe başkanı sen olacakmışsın?`dediler. Bunu nereden bildiklerini sorunca da; `HÜDA PAR`ın il ve ilçe başkanlarına dernek başkanlarını getiriyorlarmış` dediler. Ben de öyle bir bilgimin ve düşüncemin olmadığını söyledim. Bana yönelttikleri soruların ardından benim evimde silah olduğuna dair gelen ihbarın asılsız olduğunun anlaşıldığını, savcının bırakılmam için talimat verdiğini söyleyip beni serbest bıraktılar” diye konuştu.

28 ŞUBAT HALA SÜRÜYOR
Evinin polis tarafından basılıp gözaltına alınmasının hem ailesini hem de kendisini rahatsız ettiğini belirten Bahadır, “Ben 3 çocuk babasıyım. Polis baskını sırasında çocuklarım uyuyordu, korku içerisinde uyandılar. Biz Müslüman insanlarız, toplum içerisinde mütedeyyin olarak tanınan kişileriz. Ceyhan İlim Der olarak iki sene üst üste Kutlu Doğum etkinlikleri düzenledik. Bu etkinlikler Ceyhan halkından yoğun ilgi gördü. Bu böyleyken polisin evlerimize gece saatlerinde baskın yapması ve bizi terörist olarak göstermeye çalışması ne anlama geliyor? Bunu hala anlayamadık. Biz bu olaylara 28 Şubat`ta şahitlik etmiştik. Ama maalesef 28 Şubat`ın hala bitmediğini, kalıntılarının hala durduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

ASILSIZ İHBARLARLA MÜTEDEYYİN İNSANLARIN EVİNE BASKINLAR ARTTI

Öte yandan; geçen ay yine Adana’da buna benzer asılsız bir ihbar olayı yaşanmıştı. Çevresi tarafından mütedeyyin biri olarak tanınan Murat Sülün isimli kişi, evinde silah bulunduğu ihbarını alan polis, şahsın evini basmış, yapılan aramalar sonrasında ihbarın asılsız olduğu ortaya çıkmıştı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir