• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
`Bid`at ve Hurafelerden Uzak Duralım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da vatandaşların camileri doldurduğu cuma hutbesinde "Bid`at ve Hurafeler" konusu ele alındı. Hurâfe ve bâtıl inanışların, tarih boyunca insanları olumsuz yönde etkileyen çeşitli gayelerle İslam`a sokulan ve zamanla, dini bir esasmış gibi kabul edilen, cehâletten beslenerek, fert ve toplumların inanç dünyalarına yerleşen olumsuz fiil, düşünce ve davranışlar olduğu belirtildi.
 
Kur`an ve sünnetin Bid`at ve hurâfelerin her türlüsünü reddettiğinin ifade edildiği hutbede, büyü ile uğraşmak, türbelerden medet ummak, bez bağlamak, mum yakmak, , türbeye adakta bulunmak, baykuşun ötmesinden, kara kedinin geçmesinden mânâ çıkarmak, iki bayram arasında nikâh ve düğün yapmanın sakıncalı olduğuna inanmak gibi Bid`at ve hurafelerden örnekler verilerek bunların yanlışlıklarına değinildi.
 
Dünyamızı ve ahiretimizi ma`mur etmek için bid`at ve hurafelerden uzak durmamız gerektiği belirtilen hutbede, "`Ne yapalım örf ve adetlerimiz böyle, bunlardan zarar gelmez` diye düşünüp aldanmayalım. Daha çok bilgisizlik temelli ve inanç zayıflığına dayanan bu gibi zararlı akımlarla mücadele ederken aklın rehberliğinde ve vahyin ışığında, aşırılıklardan uzak ve manevî değerlere saygılı bir tavır içerisinde Peygamberimizin tebliğ metodunu örnek almalıyız" ifadeleri kullanıldı.
 
Hutbe, "Kim İslâm`da iyi bir çığır açar da, kendinden sonraki¬ler onunla amel ederlerse, onunla amel edenlerin sevaplarının aynısı, o çığırı açan kimseye yazılır ve öbürleri¬nin sevaplarından da hiçbir şey eksiltilmez. Kim de İslâm`da kötü bir çığır açar da kendinden sonrakiler onunla amel ederlerse, onunla amel edenlerin günahları¬nın aynısı, o kötü çığırı açan kimseye yazılır ve öbürlerinin günahlarından hiçbir şey eksiltilmez" hadisi şerif ile sona erdi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir