• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Mısırlı rahip sapıttı: Sisi gökten-cennetten gönderildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısırlı bir rahip, Hıristiyanları darbeci Mısır Cumhurbaşkanına karşı gösterilere katılmamaları çağrısında bulunarak, Sisi'nin gökten-cenneten gönderildiğini öne sürdü.

Sosyal medyadaki aktivistler, Rahip Makari Yunnan'ın bir videosunu yayınladı ve Yunnan'ın, Sisi'nin New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmasının ardında
Kahire havaalanındaki kalabalık karşılamayı ve Sisi'yi övgüler dizip, savunduğu görülüyor.

Darbeci Sisi'yi eleştiren eleştirmenlere tepki gösteren Rahip Yunnan, “Ben siyasetçi değilim. Sisi, cumhurbaşkanlığına bir pozisyon veya para ya da zenginlik umuduyla ulaşamadı. Başkan, geceleri izliyor ve Mısır'ı sevdiği için her zaman komplolarla karşı karşıya. Ona tehdit ediyorlar. O senin için ve benim için terörizmle savaşmaktan başka bir şey yapmıyor” dedi.

Kiliselere yapılan saldırıları takiben Hıristiyan gösterilerinde yer almamasına yönelik eleştirilere cevap veren Pastör Yunnan, “Bir kilise vurulduğunda, önce Hristiyanları hedefledikleri açıkça görülüyor; ancak gerçek şu ki, saldırı Hıristiyanları yapılmadan önce Mısır'ı ve cumhurbaşkanını hedef alıyor" dedi.

İncil'den bir metne atıfta bulunan Pastör Yunan, “Bu Cumhurbaşkanının (Sisi'nin) cennetten geldiğini söyledim ve sözlerimi yazılı olarak onaylıyorum… Kim onunla ya da ona karşı değil, kendisine ait olan yüksek ellerle kim getirdi? Rabbimiz. Onu kim getirdi? Rabbimiz… Sultan'a direnen, Allah'ın emrine direnir ” dedi.

Yunnan sözlerini şöyle sürdürdü:
Bir gösteriye çıktığımda kime karşıyım ve kime karşı direniyorum?! Bu nedenle, bir gösteride beni bulamadınız; çünkü Sultan'a direnenler Tanrı'nın düzenine direniyorlar ... Ve direniş kendileri için bir kınama alıyor, bir gösteride ortaya çıkanlar cehennem sonunda ortaya çıkıyor, konu çok tehlikeli çünkü Sultan'ın emrine direniyorlar.
Cumhurbaşkanlığına boyun eğmemiz ve itaatimiz yazılı, ve biz Hristiyanlar olarak hiçbir gösteri ya da itiraz ve darbe yapmıyoruz; ancak Tanrı'ya getirilen eller ülkemize barış ve cumhurbaşkanlığını korumak için dua ediyor.

Rahip Yunnan'ın darbeci Sisi hakkındaki sözleri ve övgüleri, sosyal medya yorumcuları tarafından geniş çapta eleştirildi ve bazıları onu "padişah şeytanı" olarak nitelendirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir