• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Tesettür Konusunda Verdiğiniz Sözleri Yerine Getirin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İnsani hak ve Özgürlükler Platformu İNHAP ve Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi yaptıkları ortak basın açıklaması ile hükümetten tesettür konusunda verdikleri sözü tutmalarını istedi.
 
"Allah`ın Diğer Emirleri Gibi Tesettür Emrine de Uymak Gerekir"
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle. Bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları vakit kendilerini baştan aşağı örten dış elbiselerini üzerlerine alıp örtünsünler." (Ahzab-59) şeklindeki ayetin hatırlatıldığı açıklamada, "Allah Teâlâ pek çok ayette Müminlerin tesettüre bürünmelerini ve ırzlarını korumalarını emir buyurmuştur. Allah`a hakkıyla teslim olmuş her Müslüman Allah`ın diğer emirlerine uymak zorunda olduğu gibi Allahın tesettür emrine de uymak zorundadır" ifadeleri kullanıldı.
 
Başta eğitim alanında olmak üzere her alanda Allah`ın emirlerini yerine getirmek isteyen Müslümanların önüne yasaklar çıkaran malum zihniyetin, Müslümanlara karşı zulüm üstüne zulüm etmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, "Hükümet, çıkarttığı son kılık kıyafet yönetmeliği ile her kılık kıyafete serbestiyet getirirken Allah`ın emri olan kılık kıyafeti yasaklamayı devam ettirtmesi ile bu zulümlerin katmerleşerek süreceği görülmektedir" denildi.
 
"Başörtüsü Hayatın Her Alanında Anayasal Güvence Altına Alınsın" Açıklamada, başta eğitim kurumlarındaki başörtüsü yasağı ve karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması ve hayatın her alanında tesettür serbestiyetinin anayasal güvence altına alınması istendi.
 
Yetkililere seslenilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Eğer gelecekte hayırla yâd edilmek istiyorsanız bu yaptığınız yanlıştan vazgeçin. Size oy veren Müslüman halka tesettür konusunda verdiğiniz sözleri yerine getirin. Zira tarihe bakarsanız Allahın emirlerini yasaklayan hiç kimsenin yâd edilmediğini göreceksiniz.
 
Eğer Müslümanların bu haklı taleplerine sağır kalmaya devam ederseniz. Bu haklı taleplerden ısrarcı olacağımızı ve Rabbimizin katından da sizlerden şikâyetçi olacağımızı bilmenizi isteriz.
 
Bütün Müslümanlara diyoruz ki gelin hep beraber Allah`ın ipine sarılarak yapılan bu ve benzeri zulümlere dur diyelim. Zira bu zulümlere sessiz kalarak Rabbimizin huzuruna gidersek hiç birimiz bunun hesabını veremeyiz." (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir