• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Bursa'da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Halkın büyük ilgi gösterdiği program, Bursa'da bir okulun konferans salonunda gerçekleşti. Erdem Yazıcı Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sanatçıların okudukları ilahilerle devam etti.

Daha sonra sinevizyon gösteriminin ardından program, 6-8 Ekim olaylarının canlı tanıklarından İbrahim Yaz'ın yaptığı konuşmayla devam etti. 6-8 Ekim'e gelinen süreci 90'lı yıllardan başlayarak anlatan Yaz, PKK'nin İslam'a olan düşmanlığının yeni olmadığını ve kurulduğu günden bugüne aynı çizgide olduğunu vurguladı.

PKK'nin yaptığı katliamlara değinen Yaz,  6-8 Ekim katliamının bir ilk olmadığını belirterek, "Görünen o dur ki bu coğrafyada bu son da olmayacak. Peki, bizler neden katledildik? PKK özellikle neden Müslümanları hedef almaktadır. Ve özellikle neden HÜDA PAR camiası hedef alınmaktadır? PKK ve onun üst aklı olan emperyalist güçler, bu bölgede bu camianın onların hedeflerine ve amaçlarına engel olacağını anlayınca hemen ifsat ve karalama kampanyaları yapıp Müslümanların üzerine katliamlar ve vahşetler yaptı. 6-8 Ekim bu katliamların daha önceki yansımasıydı." dedi.

İbrahim Yaz'ın konuşmasının ardından hazırlanan sinevizyon büyük ilgi gördü. Gösterim sırasında birçok kişinin ağladığı gözlendi.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı İsa Güvendik, 6-8 Ekim olaylarının sahabe dönemine çok benzediğini anlattı. Güvendik, " Rabbimiz yaşadıklarımızla, çektiklerimizle, sevinç ve üzüntülerimizle onlara benzeme şerefini nasip etmiş, hamdolsun." dedi.

Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler sunarak konuşmasına devam eden Güvendik, "İyi niyetiyle, İslam'a davet niyetiyle akrabalarını Taif'te davet etmeye gittiği zaman hani dinlemediler, kulak vermediler. Keşke bununla sınırlı kalsaydı. 6-8 Ekim'deki gibi en serserileri toplayıp Resulullah'ı (SAV) taşlamışlardı." diye konuştu.

Program yapılan konuşmaların ardından Emrullah Akkay'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir