• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Adana Basınından Kısa Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 14 Aralık 2012 Cuma günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


ADANA HABER GAZETESİ: ÖZELE BOL BOL DAĞITIYOR HALKA GELİNCE AĞLIYOR
Spor fonu ulufe gibi dağıtılıyor, kişiye özel havaalanı pisti yapılıyor, hizmete gelince de para yok deniyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, dünkü meclis oturumunda belediyenin nasıl yönetildiğini, daha doğrusu nasıl iflas ettiğini ispatlayan bir konuşma yaptı. Belediyedeki taşeron ve işçilerin maaşlarının düşük olduğu eleştirisine yanıt veren Aldırmaz, kesintilerden sonra belediye gelirlerinin işçi maaşlarına bile yetmediğini öne sürdü.


Şiddet Gören Kadına Evinde Ulaşılacak
Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile şiddet gören kadınların evine uzman psikolog ve avukatlar ile ulaşmayı hedefliyor.


Adana Hukuksuz
Adana Milletvekili Turgay Develi, AKP Adana Milletvekili Necati Çetinkaya`nın Adana`yı güllük gülistanlık gösteren konuşmasını eleştirdi. Develi,\" Adana AKP`ye 6 Milletvekili verdi. Ama Adana Sayın Necatikaya`nın söylediği gibi güllük gülistanlık bir İl değil.\" dedi. Develi, Adana da ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak`ın haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alındığı belirtirken, AKP`nin Adana`ya da bakış açısını ortaya koyduğunu söyledi.


İLKHABER GAZETESİ: NARENCİYE ÜRETİMİ ARTACAK
Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli, Türkiye`de önümüzdeki dönemde narenciye üretiminin artacağını ifade ederek, bunun yanında özellikle iç pazardaki narenciye tüketimini arttırma adına Türkiye`nin `Narenciye Tüketim Envanteri`ni çıkartacaklarını söyledi.


Kayıp Alzheimer Hastasının Cesedi Bulundu
Adana`nın Kozan ilçesinde 3 gün önce kaybolduğu öğrenilen alzheimer hastası yaşlı adamın cesedi köyden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulundu.


Tekstil Sektörü Adana`da Buluşuyor
Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu`nca (ANSİFED) organize edilen `Tekstil Sektör Buluşması` Adana`da yapılacak.


EKSPRES GAZETESİ: PARAYI PAYLAŞMAK KOLAY ÖNEMLİ OLAN SIKINTIYI PAYLAŞMAK
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, belediyenin aylık gelirinde düşüş yaşanmasından yakınarak, \"Diyelim aylık 6 milyon gelir var. Bunun 5 milyonu zaten personele gidiyor. Geriye kalanla borç mu ödeyeceksin, yatırım mı yapacaksın?\" dedi.


Sarıçam Okullarda Can suyu projesi
Sarıçam Kaymakamlığı ortaokul ve liselerde okulların eğitim kalitesini arttırmak için \"Can Suyu\" projesi başlattı. Okulların başarılı olması için herkesin elini taşın altına katması gerektiğini söyleyen Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, \"Biz belediye olarak kanunlar çerçevesinde yardımcı olabiliriz. Bir çalışma yapılırken herkes elini taşın altına katmalı. Hep başkasından beklenmemeli. Birlik ve beraberlik içinde hareket edilmeli. Biz Sarıçam`da yapılan tüm güzel çalışmalara destek veriyoruz. Başta madde bağımlılığı ile mücadele olmak üzere öksüz ve yetim çocukların elinden tutmak ve onlara sahip çıkmak gibi de çalışmamız var\" diye konuştu.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir