• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Faşistler şimdi mutlu musunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Suriyeli Vail El Suud isimli çocuk mezarlığın kapısına kendisini asarak intihar etti. Küçücük beden aşağılanmayı, dışlanmayı, yok sayılmayı kaldıramadı.

9 yaşındaki bir çocuğun aklına “intihar” gibi bir kelimenin gelmesi bile trajedi iken küçük Vail’in canına kıyması 3. Sayfalardaki alelalade bir haber olarak mı kalacak?

Daha 9 yaşındaki bir yürek acaba hangi acıları yaşadı?

Bu ülkede bir hırsızlık yaşandığında linç duygusu ile hareket eden güruhun vandal hareketleri acaba Vail’in yüreğinde kaç şiddetinde depremlere neden oldu?

Sınıfta dışlandığında, belki ağlayacak bir omuz bulamadı.. Belki akşam olmasını bekledi Vail… Yemekten sonra yatağına uzan ve gizli gizli ağla…

Kaç gece ağladı Vail... Kaç gece?!!!

Öğretmen azarladı, arkadaşları küçümsedi, bakkal itti…

Hülasa gittiği her yerde dışlandı Vailler…

Aylan olup denizde boğulduklarında hümanizma ve barış güzellemesi yapanlar Aylanların dirisine ise her türlü hakareti yaptı.

Kardeşlik tespihinin ipleri koptuktan sonra, Vailler yerlere saçıldıktan sonra ağıt yakmak neye yarar?

Yeni Vailler olmasın demekten başka diyecek sözümüz  kalmıyor.

8 aylık hamile olduğu halde, karnı burnunda olduğu halde Suriyeli Emani’nin  tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü öğrendikten sonra henüz akıl-baliğ olmamış bir çocuğun bu topraklarda ırkçı dalgaları göğüsleyememekten dolayı intihar ettiği haberini de duyduk ya…

Boynumuz eğik olmalı… Başımız eğik kalmalı

Bu haberler de ilginizi çekebilir