• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan’dan ‘süresiz nafaka’ açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Eliz Hotel'de düzenlenen AK Parti 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu. Erdoğan’ın konuşması süresiz nafaka zulmünün bitirilmesini bekleyen mağdurları umutlandırdı.

“AMACIMIZ MÜMKÜN OLAN EN GENİŞ UZLAŞMAYLA GEÇMESİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de bir daha hiç kimsenin küçük bir azınlığa veya vesayete dayanarak millete zulüm etmemesi için bu oranı korumanın gerekli olduğuna inanıyoruz." dedi. "Yeni yasama döneminde Meclisimizden en büyük beklentimizden biri, yargı reformu çerçevesinde hazırlanan kanun tekliflerini sonuçlandırmaktır." diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Amacımız böylesine önemli bir konunun komisyonlardan ve Genel Kurul'dan mümkün olan en geniş uzlaşmayla geçmesidir.”

SÜRESİZ NAFAKA İKİNCİ PAKETTE YER ALACAK!

Yıllardan beri yüzbinlerce kişiyi mağdur eden süresiz nafaka ve çocuk haczi ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Çocukların anne babaya tesliminin icra ve iflas sisteminin dışına çıkartılması konusu da ikinci pakette yer alıyor. Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenleme de ikinci pakette yer alacak başlıklardan biri. Şimdi reform belgesi çerçevesindeki ikinci paketin hazırlıkları yapılıyor. Bu kapsamda idarelerin taraf olduğu bazı uyuşmazlıklarla ilgili zorunlu sulh yolu için müstakil bir düzenleme öngörülüyor." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir