• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
"Kızılay gençleri uyuşturucuya karşı bilgilendirecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızılay Batman Şubesi tarafından organize edilen yemekli Kızılay Batman çalışanları ve gönüllüleri toplantısı Kızılay Şube Başkanlığında yapıldı. Toplantıya Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, Genel Sekreteri Murat Kılınç, yönetim üyeleri, çalışanları ve gönüllüleri katıldı.

Yapılan toplantı sonrası İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, Kızılay'ın eski bir kuruluş olduğunu belirterek 151'nci yılını neredeyse doldurmak üzere olduğunu hatırlattı.

Kızılay Batman Şubesi olarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlanması münasebetiyle bir istişare toplantısı düzenlediklerini söyleyen Okçu, "Geçen sene yaptığımız bir takım projeler vardı. O projeleri bu sene gündemin gelişmesi ve değişmesine pareler olarak geliştirdik. İnşallah bütün liselerimizde ilk yardım projesini oyulgayacağız. İlkyardım projesine ilave olarak depreme hazırlık anlamında öğrencilerimizi bilgilendireceğiz. Gençliğin önemli bir sorunu uyuşturucu ve alkol kullanımı konusunda öğrencilerimizle birlikte derslerimiz olacak. Uyuşturucu konusunda özellikle kenar semtlerde çok şikâyetler var. Madde kullanımı bali hatta kristal kullanımı konusunda bir takım şikâyetler duyumlar alıyoruz. Gençliğimiz elden gitmemeli. Gençliğimiz çetelerin eline düşmemeli. Bu anlamda bizlere de görev düşüyor. İlk yardım ekiplerimiz madde kullanımı konusunda çalışmalar yapıyor. Gerek görsel madde temin edeceğiz. Arkadaşlarımız gittikleri okullarda bilgi sunacaklar. Gençlerimizi uyuşturucuya karşı bilgilendirilecekler." dedi.

"Maddi durumu zayıf olan öğrencilerimize katkıda bulunmaya gayret edeceğiz"

Okçu, "Geçen sene okullarımızda özellikle giyim yardımı yapmıştık. O çalışmalarımız devam edecek. Geçen sene evi yananlara yardımcı olmuştuk. Yine bu tür afetlerde Kızılay olarak vatandaşlarımızın yanında olacağız. Yine geçen sene 2 bine yakın gıda kolisi dağıtmıştık. Dağıtımlarımız genel merkezimizden geldiği şekliyle devam edecek. Bin 300 konserve kavurma dağıtmıştı. Bu tür çalışmalarımız 2019-2020 yılları içerisinde yine devam edecek. Okullarımızda Kızılay kolu kurulması konusunda gayretlerimiz olacak. Öğrencilerimize meslek edindirme yardımında bulunacağız. Yine tespit ettiğimiz muhtaç öğrencilerimize Kızılay tarafından burs temini konusunda çalışmalar yapılacak. Bu anlamda yine özellikle gönüllülerimizden başlamak üzere maddi durumu zayıf olan öğrencilerimize maddi katkıda bulunmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)   











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir