• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Siyonist Lieberman`a Ağır Darbe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Irkçı görüşleri ile tanınan, Gazze`ye atom bombası atılmasını isteyen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman`a ağır darbe.

Lieberman, kara para aklama, yolsuzluk ve görevi suiistimal ile suçlanıyor.

Gelecek yıl 22 Ocak`ta yapılacak seçimler öncesinde yöneltilen bu suçlamaların, Lieberman`ın istifasını getirebileceği tahmin ediliyor.

İsrail başsavcısının, Lieberman`ın, 2001-2008 yıllarında işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle sorguya çağrıldığı belirtildi.

Lieberman’ın 2001 yılında milletvekili olduktan sonra resmi olarak ayrıldığı şirketleri milletvekilliği sürdüğü halde kontrol etmeye devam ettiği iddia ediliyor.

Şirketlerin hesap hareketlerinin şüphe uyandırdığında inanan savcılar Lieberman’ın bu yolla bazı iş adamlarından para temin ettiğini tahmin ediyor.

İsrail`de yayınlanan sol eğilimli Haaretz gazetesi, Lieberman’ın bazı şirketleri, milletvekilliği ve bakanlık görevlerini devraldıktan sonra şoförü ve kızına devrettiğini de yazdı.

Lieberman hakkında dolandırıcılık, kara para aklama, görevi kötüye kullanma ve yalan ifade vermeye zorlama suçlarından dava açabileceği kaydediliyor.

Lieberman, hakkındaki bir soruşturmaya ilişkin kendisine bilgi sızdıran İsrailli bir diplomatı haksız yere terfi ettirmekle de suçlanıyor.

İsrailli hukukçular, hakkındaki çoğu suçlamadan beraat eden eski Başbakan Ehud Olmert dahil geçtiğimiz yıllarda yolsuzlukla suçlanan siyasetçilerin bu yolu seçtiğine dikkat çekiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir