• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
"Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İrtibat Bürosu" konulu basın toplantısı yapıldı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ve Dışişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Temsilcisi olarak görevlendirilen Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı'nın katılımıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından daha önce Türkiye genelinde 6 ilde açılmış olan ve 7'ncisinin Diyarbakır'da açılacak olan 'Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İrtibat Bürosu' konulu basın toplantısı yapıldı.

İrtibat Büroları Yönetmeliği, Dışişleri Bakanlığınca yurtiçinde açılan irtibat bürolarının görev ve yetkileri, çalışma esas ve usulleri, idari konum ve yapısı ve teşkilatlanması gibi hususlar belirtildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilciliği'nin açılmasına ilişkin bir otelde düzenlenen basın toplantısında, kendilerini mutlu eden ve kente değer katan bir gelişmeyi paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Eylül'de imzalanan kararnameyle kentin Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilciliğine kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Güzeloğlu, Diyarbakır açısından Türkiye'deki 7'nci temsilcilikle buluşmanın büyük bir kazanım olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, "Diyarbakır'ın hem yerel, hem bölgesel çekim merkezi kimliği ile Dışişleri Bakanlığımızın bu temsilciliği ile uluslararası bir boyut ekleneceği öncelikle ve özellikle Diyarbakır'ın tanıtımı Diyarbakır'ın uluslararası alana tüm değerlerini zenginlikleri ve güzellikleri ile taşıması ve bu bağlamda Diyarbakır'ın çok özel kazanımları sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İrtibat Bürosu'nun resmi açılışının çok kısa bir süre içerisinde yapılacağını, Diyarbakır'da hayata geçirilen yatırım ve projelere de değinen Güzeloğlu, "Tekstil Organize Bölgemiz, bugün fabrikalarının temellerinin atıldığı altyapı yatırımlarıyla fabrika inşaatlarının sürdüğü 2020 yılı sonu itibarıyla en az 15 bin kişiye istihdam sağlayacaktır. Dünyanın en kaliteli pamuğunun üretildiği, Dicle'nin bereketli ovalarında refahın üretimle buluştuğu Diyarbakır'da artık hedefimiz sadece üreten değil, tekstil sanayisinde marka üreten bir kent haline gelmektir. Tekstil Kent de bunu sağlayacaktır. Lojistik Köyümüz çok yüksek bir taleple karşılanan hem Türkiye'nin hem dünyanın büyük ve global markaların yatırımlarının yer almak için adeta yarıştığı bir projeye dönüşmüştür. Diyarbakır artık hedeflerini büyütmüş ve çok daha öteye taşımış durumdadır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye temsilcilik sayısıyla dünyada 6. sırada"

Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Yağlı da Bakanlığın, Türkiye'nin dış politikasında önem taşıyan, yoğun bir yabancı heyet trafiği yaşayan şehirlere temsilcilik açtığını belirterek İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep, Edirne ve Hatay'ın ardından Diyarbakır'da temsilcilik açılacağına işaret etti.

Dışişleri Bakanlığının geniş bir haberleşme sistemi bulunduğunu söyleyen Yağlı, şunları söyledi;

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olan 5 ülkeden sonra dünyada en fazla temsilcilik sayısına sahip ülke Türkiye'dir. Amerika, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya'dan sonra sahip olduğumuz dış temsilcilik ile Türkiye dünyada 6. sırada yer alıyor. Bu irtibat bürosunda oturan yetkili bir çalışan, bilgisayarını açıp tuşa bastığı zaman dünyanın herhangi bir noktasındaki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliğine doğrudan iletişim haline geçebilir." dedi.                                                                  

Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Yağlı, Diyarbakır'dan dünyanın herhangi bir yeriyle irtibat kurmanın mümkün hale geldiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Devletimizin bu irtibat ağını kurmasının en önemli ve temel sebebi milletine, vatandaşına sadece Türkiye'de değil dünyanın herhangi bir noktasında ihtiyaç duyabileceği yardımı ve desteği verebilmek anlamını taşır. Buradaki bir meslek kuruluşumuz eğer Şili'de muhatabı bir meslek kuruluşuyla resmi kanallardan bir temas aramak istiyorsa Diyarbakır İrtibat Bürosu bu imkânı da sağlayacaktır." diye konuştu. (Gıyasettin Tetik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir