• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
"Çocuklarımızın bilimle içli-dışlı olmalarını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" kapsamında "Bilim Benim Süper Gücüm" temalı Bilim Şenliği başladı.

3 gün boyunca sürecek şenlikte; 4 ana kategoride robotik kodlama, mühendislik, dene-yap ve sanat atölyesiyle 50 çadırda etkinlikler gerçekleştirilecek.

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nin bahçesinde açılışı gerçekleştirilen Bilim Şenliği'nde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, çocukların spor, bilim ve kültürle içli-dışlı olmalarını istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının, "Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edildiğini hatırlatan Gül, "Fuat Sezgin'in kim olduğunu ve ne işler yaptığını hepimizin bilmesi gerekiyor. Büyükşehir öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışma 3 gün boyunca sürecek. Bizim akademik başarıyla ilgili bir hedefimiz var. Ama daha önemli iddiamız; öğrencilerimizin ve çocuklarımızın sosyal hayatta aktif olmalarıdır. Çocuklarımızın sporla, bilimle ve kültürle içli-dışlı olmalarını istiyoruz. Bunu başarmak için de gayret göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Öğrencilerimiz çalışarak her şeyin üstesinden gelebilir"

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de "Dünyada bilinen tarihin var olduğu günden itibaren bilim çok önemli bir gündem olmuştur. Tarihimize baktığımızda bulunduğumuz coğrafyada yaşamış çok önemli bilim adamları vardı. Burada planladığımız çeşitli etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Özellikle gençlerimizin Fuat Sezgin'i yakından tanımaları gerekiyor. Çünkü bilim insanı olmanın çok kolay olmadığını biliyoruz. Fakat imkânsız da olmadığını öğrencilerimize anlatmak amacındayız. Öğrencilerimiz çalışarak her şeyin üstesinden gelebilir. Yaklaşık 27 dil bilen, vefat edene kadar hayatının çok önemli bir kısmını çalışmakla geçiren bir bilim insanının örnek olarak bize gösterilmiş olması çok önemli. Dört kategoride; robotik kodlama, mühendislik atölyeleri, sanat atölyeleri, dene-yap atölyeleri ile birlikte 50 farklı çadırda etkinlik düzenlenecek. Bilim insanlarının söyleşileri olacak. Bu etkinliklerle bir farkındalık oluşturmak amacındayız." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ da geleceğin bilim insanı adayı olan öğrencilerin yaptıklarının anlatılacağı önemli bir şenliğin açılışında bir araya geldiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Bilim Şenliği'nin açılışı yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir