• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
AK Parti`den Mali`ye Askeri Müdahale Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fas Başbakanı Abdulilah Benkirane başkent Rabat`ta Fransız mevkidaşı Jean-Marc Ayrault ile bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Mali`deki krizle yakından ilgilendiği belirtilen Fransa ve Fas hükümetlerinin Güvenlik Konseyi`nden müdahaleye ilişkin siyasi, askeri ve insani bir cevap talep ettiği bildirildi.

Mali`deki krizin devam etmesi durumunda komşu ülkelerin ve Sahel Bölgesi`nin ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacağı iddia edilen açıklamada, Mali ordusunun operasyonlarını desteklemek ve böylece ülkenin tamamında kontrolü geri almasını sağlamak amacıyla Mali`ye Afrika askeri gücü göndermeyi hedefleyen projenin Güvenlik Konseyi tarafından onaylanması istendi.

Kral 6. Muhammed tarafından yapılan reformlardan sonra geçen yıl Kasım ayında gerçekleştirilen parlamento seçimlerde birinci parti olan AK Parti hükümeti, daha önce yaptığı açıklamalarda, Tunus, Cezayir ve Moritanya gibi, Mali`de askeri müdahaleden yana olmadığını belirtmişti.

Fas`taki AK Parti`nin ülkemizdeki AK Parti ile isim benzerliğinin yanısıra, politikalarının da benzeşmesi dikkat çekti. Başbakan Erdoğan`da başta Libya`ya yapılması planlanan NATO işgaline karşı çıkmış, ancak kısa süre sonra onay vermişti.

Tevhid ve Cihad Hareketi, Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA) ve Ensaruddin, mart ayındaki askeri darbeyle oluşan iktidar boşluğundan bu yana Mali`nin kuzey bölgelerinde kontrolü elinde bulunduruyor. (Hürseda Haber)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir