• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
"Filistin davasını İslam ümmetinin davası olarak görmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kudüs'ün Selahaddin-i Eyyubî tarafından fethedilişinin yıldönümünde HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığınca düzenlenen "Kudüs ve Selahaddin" konulu panelde duygularını İLKHA aracılığıyla paylaşan katılımcılar, Müslümanların Filistin davasına sahip çıkması gerektiğini vurguladılar.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri ile Filistin İslami Cihad Hareketi Temsilcisi Rıbhi Hamdan, Filistin davasının çok zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, tüm Müslümanların Filistin davasına sahip çıkması gerektiğini ifade ettiler.

Hamas Sözcüsü Zuhri, "Siyonist işgal çetesinin Gazze'ye uyguladığı ambargo, Batı Yaka'da inşa edilen yeni yerleşim yerleri, Kudüs'ün yahudileştirilmesi projesi ve komplolar ile dolu siyasi bir süreç var. Bunun en barizi Trump'ın başlattığı ve tamamen Filistin davasını ortadan kaldırmayı hedefleyen 'Yüzyılın Anlaşması' denilen bir komplo süreci. Şu anda Filistin davasının karşı karşıya kaldığı çok ciddi tehlikeler var. Bu yüzden yeryüzünde bulunan İslam ümmmetinin tüm fertlerini, bir an önce siyonist işgal çetesi ve Amerika'nın komplolarına karşı harekete geçmesi ve artık uyanması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

"Müslümanlar, Filistin davasını İslam ümmetinin davası olarak görmeli"

İslam ümmetine düşüne sorumlulukları hatırlatan Zuhri, "Filistin davasını savunmanın çeşitli yolları var. Müslümanlar, Filistin davasını İslam ümmetinin davası olarak görmeli ve bu minvalde kendi aralarında çalışmalar yürütmelidir. Bizim medya ve -çok önemli olan- maddi desteğe ihtiyacımız var. Bu davada kadın, erkek, genç, yaşlı ümmetin tüm evlatlarına düşen sorumlulukları vardır. Tabi İslam ülkelerinin hükümetlerine de düşen çok önemli hususlar vardır. Bu noktada tüm imkanlar seferber edilerek gerekli önem verilmelidir. Bu şekilde hareket edersek başırılı olmamız kaçınılmazdır. Filistin halkı her şartta bu davaya sadık kalacak, elinden geldikçe siyonist işgal çetesi ve Amerika komplolarına karşı mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa'nın şu anki durumundan dolayı Müslümanlar kan ağlıyor"

Müslümanların, Kudüs'süz bir medeniyete ulaşamayacağını söyleyen Filistin İslami Cihad Hareketi Temsilcisi Rıbhi Hamdan da, Selahadinlerin yetişmesi için çocukların küçük yaştan itibaren bu yönde eğitilmesi gerektiğini ifade etti.

Kudüs'ün Müslümanların kalbi olduğunu sözlerine ekleyen Hamdan, "Filistinliler, Araplar veya Müslümanlar, Kudüs'süz bir hayat yaşayamazlar. Allah'u Teala bu toprakları ayrıcalıklı bir şekilde Kur'an-ı Kerim'de altı defa zikrediyor. Bu yüzden Müslümanlar nezdinden ona karşı hususiyyet vardır. Müslümanlar Kudüs'süz hiçbir medeniyete ulaşamazlar. Mescid-i Aksa'nın şu anki durumundan dolayı Müslümanlar kan ağlıyor. Allah'tan temennimiz en kısa sürede bizlere Selahaddin-i Eyyubi gibi ümmeti uyandıracak, toparlayacak, aralarındaki ihtilafı ve savaşı sonlandıracak ve aralarında ittihadı sağlayarak bu haçlı ve siyonistlere karşı mücadele edecek bir lider göndermesidir. Filistin veya Araplar -güçleri ve imkanları ne olursa olsun- Batı ve siyonizmle tek başlarına mücadele edemezler. Siyonizm ve onların gizli taraftarları ile mücadele edebilmemiz için tüm İslam ümmetinin uyanarak ellerindeki tüm imkanları seferber etmesi gereklidir. Ümmet hastalanabilir, yaralanabilir bu yara onu rahatsız edebilir ama kesinlikle ölmez. Bu Allah (Azze ve Celle)'nin bir va'didir." dedi.

"Ümmetten Selahaddin'ler çıkarabilmemiz için çocuklarımızı küçük yaştan itibaren bu yönde eğitmeliyiz"

Hamdan son olarak şöyle konuştu: "Ümmetten Selahaddin'ler çıkarabilmemiz için, çocuklarımızı küçük yaştan itibaren bu yönde eğitmeliyiz. Okullarda, medreselerimizde ve üniversitelerimizde, çocuklarımıza Selahaddin-i Eyyubi'yi, İslam ümmetinin kahramanlarını, Kudüs tarihini ve dünden bugüne Mescid-i Aksa'nın fethi için mücadele eden şahıslar, toplumlar ve liderlerimizi anlatmalıyız. Bunlar okullarda ders müfredatı olmalıdır. Bu şekilde yaparsak inanıyorum ki -Allah'ın izniyle- gün gelecek bu okullardan, üniversitelerden Selahaddin'ler ve Kudüs fatihleri çıkacaktır." (Ramazan Casuk-Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir