• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Başarılı İmamlar Projelerini Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye Düğün Salonu`nda gerçekleştirilen programda, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın cami görevlileri arasında geçtiğimiz yıl yapılan çalıştayda örnek çalışmalarıyla dikkat çeken İstanbul`da görev yapan imamlar Levent Uçkan, Mehmet Keskin, Konya`dan Mustafa Başkonak ve Mersin`den Zekeriya Doğan, Silifke, Mut ve Gülnar`daki cami görevlileriye başarılarını paylaştı.

Konya`da görevli İmam-Hatip Mustafa Başkonak; görev yaptığı camide ve çevresinde engellilere yönelik din hizmeti verme hususlarında sağlamış olduğu imkanları, engellilerin Kur`an-ı Kerim ve dini hükümleri öğrenmesi konusunda yapmış olduğu örnek çalışmaları paylaştı.

Mersin Müftülüğü İmam Hatiplerinden Zekeriya Doğan, sosyal, sportif ve kültürel olarak yapmış olduğu örnek çalışmaları anlattı. Bu hususlarda bir tenis takımı kurduğunu, camiye halkın yararlanacağı kütüphane yaptırdığını aktaran Doğan, ihtiyaç sahiplerine giyim konusunda yardımlarda bulunulduğunu iletti.

İstanbul Kadıköy Müftülüğü Hasan Paşa Camii İmamı Levent Uçkan da camide din eğitimi dışındaki eğitim faaliyetleri konusunda yapmış olduğu projeyi anlatarak, din görevlilerinin hizmetlerinin cami içi ile sınırlı olmadığını belirtti.

Yine İstanbul Müftülüğü personeli Mehmet Keskin, camilerin sosyal hayatta ne kadar önemli bir işlev yürüttüğünü anlatmak adına yapmış olduğu cami müştemilatında hizmete açmış olduğu kreş ve gündüz bakımevi projesini anlattı.

Yaklaşık olarak 1 buçuk saat süren toplantıya Silifke, Mut ve Gülnar`da görevli yaklaşık 500 imam-hatip ve müezzin kayyım iştirak etti.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir