• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Trump göçmenlere acımıyor:  Vurun onları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin güney sınırında 'insani kriz' yaşandığını ve 'yasa dışı göç ve uyuşturucu trafiğiyle' mücadele için duvarın gerekli olduğunu savunan ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz Mart ayından itibaren göçmenler hakkındaki fikirleri Oval Ofis'te şaşkınlık yaratsa da, bu kez ilginç bir çözümle yaklaştığı aktarıldı. New York Times gazetesi Trump'ın sınıra 2000 mil yaklaşanları vurmalarını emrettiği iddia edildi.

Beyaz Saray'daki yetkililerin bugüne kadar Trump'ın bu isteğinin Meksika'daki Amerikalı turistler konusunda kayıp olacağı, sınırın her iki tarafında okula giden çocukları zor durumda bırakacağı ve iki ülke arasında ekonomik azalmaya neden olacağı fikriyle korkuya kapıldıkları ancak yeni fikriyle bugüne kadarki önerilerini geride bıraktığı aktarıldı.

Gazetede, Trump'ın bugüne kadar sık sık sınırdaki duvarda içinde yılanlar ve timsahlar olan suyla doldurulmuş bir hendek yapılmasını, bunun için yardımcılarına bir maliyet oluşturulması için talimat verdiği, aynı zamanda duvarın en üst noktalarının sivri uçlu demirler ve elektrikli tellerle kaplı olmasını istediği iddiası yer aldı. Son yapılan toplantıda ise, göçmenlerin bacaklarından vurulmasını önerdiği söylendi.

ABD Göç ve Gümrük İdaresi Başkan Vekili olarak görev yapan Thomas D. Homan, "Başkan hayal kırıklığına uğramıştı, o an sıfırlama düğmesine basacağını düşünüyordum. Başkan hızlı bir şekilde düzeltilmesini istedi." dedi.

Gazete, yazılan bu makalenin bir düzineden fazla Beyaz Saray ve Mart ayında o haftaki etkinliklere doğrudan katılan idari yetkililerle yapılan görüşmelere dayanmakta olduğu bilgisi de yer alırken, Mart ayındaki bir öğleden sonra yapılan 30 dakikalık toplantının, ekibinin Trump'ı ikna etmeye çalışması nedeniyle 2 saate vardığı, o gün odada bulunanların aktardığına göre ise "Beni aptal gibi gösteriyorsunuz. Bu benim sorunum" diye bağırdığı söylendi.

O gün odadakiler arasında İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, o zamanlar Devlet Bakanı olan Mike Pompeo, o zamanlar Gümrük ve Sınır Koruma şefi olan Kevin K. McAleenan ve Trump'ın göç gündemini herkesten fazla yöneten Stephen Miller, Başkan Vekili Mick Mulvaney, damadı Jared Kushner ve diğer yetkililer de vardı.

George W. Bush'un eski yardımcısı olan Nielsen, her zaman başkan tarafından şüpheyle karşılanırken, kendisini kötü gösterdiğini söyleyerek odadan ayrıldı.

Nielsen Trump'ı uzun süre ikna etmeye çalışsa da bunda başarılı olamayınca, bunun çok maliyetli olacağını dile getirdi. Ancak Trump'ın Nielsen'e, "Kirstjen, beni ilk seferinde duymadın tatlım. Onları vurun. Onları havaya uçurun canım, tamam mı?" dediği aktarıldı.

Trump'ın ilerleyen süreçte Sınır Petrolü yetkilileriyle yaptığı ve onlar tarafından da geri çevrildiği bir toplantı sonrası Nielsen'i odaya çağırarak gün verip istifasını açıklamasını istedi.

Yine Nielsen'in Trump'a planını sunduğu, Trump'ın fikri beğenmeyerek, kendisinin çimentodan yapılmış bir duvar istediği, Nielsen'in ise bunun mümkün olmayacağı, çelik bariyerler için tasarımların çoktan tamamlandığını, sözleşmelerin imzalandığını aktardığı belirtildi.

Başkan, gitme zamanının geldiğini söyleyerek, odadan çıkmakta olan Nielsen'e "Kirstjen, bir değişiklik yapmak istiyorum" dedi ve istifayı duyurmak için bir hafta bekleyeceğini söyledi. Fakat Trump Twitter hesabından yaptığı paylaşımda çoktan, "İç Güvenlik Sekreteri Kirstjen Nielsen görevinden ayrılacak, hizmetlerinden ötürü kendisine teşekkür etmek istiyorum" diyerek duyurmuştu.

Kaynak, global

Bu haberler de ilginizi çekebilir