• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Yabancı Elçilik Ateşeleri Mardin Belediyesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İsviçre Askeri Ateşesi, Belçika Savunma Müsteşarı, Japonya Askeri Ateşesi ve Almanya Askeri Ateşesi gerçekleştirdikleri ziyarette Başkan Ayanoğlu ile fikir alışverişinde bulundu.

 

Mardin ilinin üç önemli özelliği olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, \"Mardin Bölgede farklı bir ildir. Farklı bir il olarak üç önemli özelliğe sahiptir.Sosyal yapı, Müslüman Kürtler Araplar Süryaniler ve Türkler bir arada yaşamaktadırlar. Hoşgörü kentiyiz.İkincisi, Şehrin Tarihi Yapısının çok farklı bir değeri var. 7 bin yıllık bir değeri olan Mardin`in tarihi zenginliği devam ediyor. Mardin inanç şehridir. Camiler, Kiliseler, Hamamlar ve Medreseler vardır.Üçüncü olarak ta Mardin`in eğitim şehri olması Medreselerde verilen eğitimle, Manastırlarda da Süryani eğitimi verilmesi çok önemlidir. Çoğulcu bir yapıya sahip olan bu şehrin evveliyatından zenginliği var. Biz de bu zenginliği korumak adına önemli çalışmalara imza atıyoruz. Tarihi Dönüşüm projemiz devam ediyor. Bu proje ile Mardin eski hürriyetine kavuşacak.\"dedi.

 

Ateşelerin, eski binaların yanında yeni binalar yapılıyor. Bunlar için ne yapıyorsunuz ve Mardin`in ekonomisi neye bağlıdır sorusuna; Başkan Ayanoğlu, Şehir Merkezi olan sit alanında yeni binaların yapımına izin verilmediğini ve yeni binaların yıkılacağını söyledi.

 

Çeşitli konularda yapılan fikir alışverişinden sonra görüşme sona erdi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir