• DOLAR 32.567
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.379
  • ...
TESSEP: Eğitim-Sen Suni Bir Gündem Oluşturmaya Çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 27 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle başörtüsü yasağı resmiyet kazanırken Eğitim Sen Malatya Şubesinin başörtüsü düşmanlığını körükleyecek açıklamalarda bulunması tepkilere neden oldu.
 
Dün Eğitim Sen Malatya Şubesinin Doğanşehir Sürgü Çok Programlı Lisesi önünde basın açıklaması yaparak sözkonusu okulun öğrenci ve öğretmenleri hakkında ithamlarda bulunması "Eğitim Sen başörtüsü düşmanlığı yapıyor" yorumlarına neden oldu.
 
Eğitim Sen Malatya Şubesinin açıklamalarına sert tepki gösteren TESSEP Mersin Sözcüsü Ercan Fidan, kız öğrencilerin taktığı başörtüsünün Eğitim Sen`i rahatsız ettiğini söyledi.
 
Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur`un okul idaresi ve öğretmenlerini bir yerlere ihbar edercesine açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Fidan, bununla da yetinmeyen Baytemur`un, `Malatya`daki bir çok okula da öğrencilerin ve öğretmenlerin başları zorla kapatılarak derslere sokuldukları` hezeyanında bulunduğunu söyledi. Fidan "Başörtüsüne ve islam`a olan düşmanlıklarını izhar etmekten kaçınan eğitim Sen, bu düşmanlığını okul idarecilerini öğretmen ve öğrencilerin başlarını zorla kapatıyorlar yalanı ile kamufle etmeye çalışmışlardır" dedi.
 
Suni Bir Gündem Oluşturulmaya Çalışılıyor
Eğitim Sen ve Eğitim Sen Malatya Şube Başkanının insanların Allah`ın emrine olan bağlılıkları ve başörtü sevgisini görmezlikten gelerek suni bir gündem oluşturmaya çalıştıklarına dikkatleri çeken Fidan şöyle devam etti. " Eğitim Sen bu tavır ve yaklaşımıyla 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinin karanlık ve köhnemiş zihniyetine sahip olduklarını bir kez daha haykırmışlardır. Eğitim Sen`i islama ve tesettüre karşı takınmış oldukları bu tutum ve davranışlarını nefretle kınıyoruz"
 
Tesettür islamın Şiarı ve Allah`ın Emridir
"Eğitim Sen şunu çok iyi bilmelidir ki Tesettür İslamın şiarı ve Allah`ın emridir" diyen Fidan, "Başörtsüne düşmanlık yapanların Allah`a düşmanlık yaptığını vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti, "Hoşunuza gitsin ya da gitmesin bu ülkede herkes din ve inanç kapsamında dini vecibelerini yerine getirme hakkına sahiptir. Bizler sivil toplum kuruluşları ve Müslüman halk olarak bu insanların hakkını sonuna kadar savunacağız. Ayrıca tesettüre ve islama düşmanlığı kendine meslek edinmiş kimseleri beyanatlarını her fırsatta yayınlayan medyanın biraz Allah`tan korkmalarını, kraldan fazla kralcı davranmamalarını taraflı, yanlı ve yanlış haber yapmalarını terk etmelerini istiyoruz." İfadelerini kullandı.
 
Fidan, "Bizler tesettür yasağının tüm alanlarda tamamen kaldırılmasını ve hükümetin bir an önce bu yanlıştan vazgeçerek bugüne kadar yaşanmış hukuksuzluklara ve mağduriyetlere son vermesini istiyoruz. Ayrıca pervasızca islama ve kutsallarımıza dil uzatanlar hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını istiyoruz." Şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir