• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
"Birlik ve beraberliğimizin teminatı camilerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi, 1-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajda, camilerin İslam toplumun şiarları olduğu belirtilerek, camilerin birlik ve beraberliğimizin teminatı olduğu ifade edildi.

Allah’a hamd ve sena, Peygambere salat ve selam ile başlanan mesajda, mescitlerle ilgili ayet ve hadise yer verildi.

Açıklamada, "Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır. (Tevbe 18) ile 'Mescidler yeryüzünde Allah’ın evleridir. Gökteki yıldızların yer ehlini aydınlattıkları gibi onlar da gök ehlini aydınlatırlar.' (Heysemi, Mecmeuz-Zevaid 117)" ayeti kerimesi ve hadisi şerifi hatırlatıldı.

Camilerin, İslâm toplumunun kalbi mesabesinde olan şiarlardan olduğu belirtilen açıklamada, "Birlik ve beraberliğin sembolü, İslami kimliğin gelişiminde son derece etkili; zenginiyle fakiriyle toplumun farklı katmanlarından her kesimi aynı safta omuz omuza kendi bünyesinde toplayabilen yegâne mekânlardır. Camilerimiz, balık suya ne kadar muhtaçsa en az o kadar muhtaç olduğumuz hayat kaynağımız, ruhumuzun gıdalandığı, temiz, manevî hava teneffüs ettiği, manevî kazançlar elde ettiği saadet ve huzur dolu manevi mekânlardır. Camilerimiz, içlerinde huzur ve huşu ile gönül birliğiyle omuz omuza, diz dize, bütün müminler bir tarağın dişleri gibi eşit olarak genç- ihtiyar, âmir-memur farkı gözetilmeden yüce Allah'a yöneldiğimiz kudsi mabetlerimizdir.” ifadeleri kullanıldı.

Mesajın devamında camilerin Müslümanların bir araya gelmesine vesile olduğu belirtilerek, "Camilere giderek günde 5 defa Allah'ın huzurunda toplanan biz Müslümanlar bilmeliyiz ki her konuda birlik ve beraberliğimizin teminatı camilerdir. Müslümanların bir araya gelmesine vesile olan camilerimiz ihtilâf ve tefrikaya en büyük mâni olduğu gibi hayatımızda da huzur ve saadeti temine vesiledir. Bu hafta, inancımızın birer nişanesi olan bu güzide mukaddes mekânların haftasıdır. Camilerimiz, toplum hayatımızın temel taşlarıdır. İlim ve irfan mekteplerimiz, Kur'ân ve iman medreselerimizdir. Yüce Rabbimizden neslimizi ve bizleri Kâbe’nin birer şubesi olan camilerimizin müdavimlerinden kılmasını, toplum olarak Allah’ın evlerinden hakkıyla ve layıkıyla istifade ettirmesini diliyoruz." denildi.

Mesaj şu temennilerle noktalandı: "Bu vesile ile bütün İslam âleminin ve kendilerini Hakk’a, halka hizmet için adamış din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik eder, hayırlı nice hizmetlerinin devamını dileriz."  (Abdurahman Uğurlu-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir