• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Fas İslami Hareket Lideri Vefat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet ve İhsan Hareketi yetkilileri, Yasin`in bu sabah Fas`ın başkenti Rabat`ta vefat ettiğini açıkladı.

Abdusselam Yasin Kimdir?

Fas`ın Marakeş kentinde 1928 yılında dünyaya gelen Abdüsselam Yasin, Fas`taki Adalet ve İhsan Hareketi`nin kurucusu ve lideriydi. Yasin, 1975 yılında Kral 2`inci Hasan`a, ``Ya İslam ya da Tufan`` başlığını taşıyan açık mektup yazması üzerine, yargılanmadan hapse atıldı. 1978`de hapisten çıkan Yasin, 1983`de ``es-Subh`` dergisinin ilk sayısında çıkan bir yazısından dolayı 2 yıl hapis cezası aldı. 1985 yılından bu yana başkent Rabat yakınlarındaki Sella şehrinde mecburi ikamete tabi tutulmakta olan Yasin`in, basınla görüşmesine izin verilmemekteydi.

İstanbul`da 1-2 Aralık 2012 tarihlerinde, Yasin`in eserleri hakkında ``Üstad Abdusselam Yasin`in davetinde Kur`an Merkezli Peygamber Metodu Nazariyesi`` başlıklı Uluslararası bir sempozyum düzenlenmişti.

84 yaşında vefat eden Abdüsselam Yasin, Fas`ta ve İslam dünyasında yenilikçi görüşleriyle tanınmaktaydı. Yasin`in, ``Nebevi Metod``, ``Diriliş ve Islah Önderleri``, ``Hilafet ve Saltanat`` ve ``Sünnetullah`` adıyla Türkçeye çevrilmiş eserleri bulunuyor.   AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir