• DOLAR 32.55
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2423.733
  • ...
FETÖ’ye ‘Kuleli Askeri Lisesi’ operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığıı'nca FETÖ mensubu olmayan askeri öğrencileri korkutarak ve sindirerek tasfiye ettiği iddia edilen kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde görevli askeri personel hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında, 1990 yılından 15 Temmuz 2016 yılına kadar bine yakın öğrencinin atılmasına ya da ayrılmasına neden olan rütbeli askerlerin tespit edildikten sonra, FETÖ ile irtibatlarının olup olmadığı araştırılmıştı.

Savcılık bu kapsamda, bu öğrencilerin atılma sebeplerini araştırmak amacıyla askeri lise kayıtları ile başarı durum belgelerini yetkili mercilerden istemişti.

Yürütülen bu soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Kuleli Askeri Lisesi'nde mezuniyeti beklenmeden ilişiği kesilen öğrenciler hakkında gerçeğe aykırı işlem yapan üst ve amirlere operasyon düzenlendi. Sahte rapor vererek öğrencilerin atılmalarını sağlayan doktorların da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilere yönelik arama ve yakalama işlemi sürüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir