• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Bu Camiye Giden Çocuklar Bilgisayar Kazanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Özel Bahşiş Camii İmam- Hatibi Reşit Öz, çocukları namaz kılmaya ve camiye teşvik etmek amacıyla görev yaptığı camide yarışma düzenlendi.

 

Yarışma öğrencilerin heyecanını ve camiye olan ilgilerini artırırken, yarışmaya toplam 120 öğrenci katıldı. Sabahın erken saatlerinde camiye akın eden öğrenciler, puan toplamak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Öğrenciler hocalarından Kur`an-ı Kerim dersi alırken, daha fazla puan toplamak için de arkadaşlarını camiye davet ediyor.

 

Yarışma kuralları hakkında açıklama yapan Bahşiş Camii İmam-Hatibi Reşit Öz; \"Camide şu anda 120 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz için bir yarışma düzenledik ve katılım yoğun oldu. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz sürekli puan kazanıyor. Yarışma sonuçlandı, en çok puanı toplayan öğrencilerimize hediye vereceğiz. Mesela sabah namazına gelen öğrencimiz 30 puan kazanıyor. Yarışmada birinci olan öğrenciye laptop, ikinciye tablet pc üçüncüye mp5, dördüncüye mp4, beşinciye mp3 verildi. Ayrıca yarışmaya katılan ama dereceye giremeyen tüm öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi\" dedi.

 

Çocukların Camiye İlgisi Arttı
Camiye çocuklarını gönderen velilerin uygulamadan son derece memnun kaldığını ifade eden Reşit Öz, düzenlenen program ve yarışmalar sayesinde çocukların camiye olan ilgisinin arttığını belirtti. Öz, \"Görüldüğü gibi camilerimiz cıvıl cıvıl. Çocuklarımız boş zamanlarında dışarıda gezeceklerine camiye gelerek dinlerini öğreniyor. Çocuklarımız oyun oynayacaklarsa oyun alanları cami olsun. Oyunları namaz olsun, tespih olsun takke olsun, kitaplar olsun. Yarışacaklarsa yarışmaları ilim irfan olsun. Bundan sonraki uygulamalarımızda çemberi daha da genişleteceğiz ve sabah namazlarına babalarını, aile fertlerinden birini yada herhangi bir yakınını getirirse ekstradan 15 puan alacaklarını belirtti\" dedi.

 

Puan kazanma şeklinde olan yarışmada sabah namazına gelen, babasını, arkadaşlarını ve akrabalarını getiren öğrenci ekstra puan kazanırken, 40 gün boyunca en çok puan toplayan öğrenciye diz üstü bilgisayar hediye etti. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir