• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
​“Bağımlılık tüm toplumun meselesidir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Komisyonu tarafından uyuşturucu madde, alkol, sosyal medya bağımlılığı, alışveriş, tüketim bağımlılığı, duygusal bağımlılık ve oyun ile teknoloji bağımlılığı konularının ele alındığı bir çalıştay düzenlendi.

Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, bağımlılıkla mücadeledeki en önemli etkenin gençlerdeki özgüven eksikliği olduğunu ve bundan dolayı okullarda “Gazişehir Öğrenci Meclisleri” oluşturduklarını söyledi.

Bağımlılığın sadece gençlerin meselesi olmadığını, tüm toplumun meselesi olduğuna dikkat çeken Gül, “Bağımlılık denilince ilk akla, uyuşturucuyla mücadele geliyor. İnsanlara en kolay gelen yöntem, polis sayısını artırın sokak başlarını tutsun, uyuşturucu gündemimizden çıksın. Bir şeyi görmemek, bir şeyi yok saymak, onun olmadığı anlamına gelmez. Böyle bir şey yok. Bunun sebeplerine eğilmemiz lazım. Devlet, polisiye tedbirleri alıyor.” dedi.

Okullarda "Gazişehir Öğrenci Meclisleri” oluşturduklarını hatırlatan Gül, “Bu meclislerle amacımız ise ilkokuldan itibaren çocuklarımızın karar merciinde olmalarını sağlayarak, onların özgüven eksikliklerini gidermek. Özgüveni olmayan ve ‘hayır’ diyemeyen çocuklar ve gençlerin bağımlılıktan kurtulma şansı yok. En büyük sıkıntımız, kendimizin yapmadığını çocuklardan beklemek. Bu doğru bir yaklaşım değil, çocuklarımız düzgün olsun, kitap okusun, iyi olsun istiyoruz. Bunu öncelikle bizler yapmalıyız. Özellikle çocuklarımızın anaokulundan itibaren spor yapmalarını sağlayarak, hayvan ve doğa sevgisi ile benzeri değerleri aşılayarak paylaşma gibi toplumsal kültürü oluşturarak, onları hayata alıştırmamız gerekiyor. Onun için ‘Spor Şehri Gaziantep’ adlı projemiz var ve bu proje kapsamında her okulda spor kulüpleri kurduk. Ancak bu tür çalışmalar bağımlılık sorununu tamamen ortadan kaldırmaz ama bir iki adım daha da iyileştirir.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “Modern dünya, sonuçla uğraşmayı bırakmamızı, iş işten geçtikten sonra ne yaparsak yapalım sonucu değiştirmez. Bu nedenle en önemli tedbir koruyucu ve önleyici tedbirlerdir. Biz bu tedbirleri zamanında aldığımız zaman sonuçlara etki edebiliriz. Gençlerin, koruyucu ve önleyici tedbirler hususuna dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü her kötü sonucu değiştiren yaklaşım burada yatıyor. Doğru analizleri yapmamız için gençlerin bakış açısını öğrenmemiz gerekiyor. Dünya çok hızlı değişiyor. Bu nedenle gençlerimizin sorunlarına eğilebilmemiz için onları dinlememiz gerekiyor.” diye konuştu.

KADEM Gaziantep Şube Başkanı Sabiha Doğan ise “Demek ki bağımlılıkla ilgili gençlerimizin bir araya gelerek konuşması gerekiyor. Yapılan yoğun başvurulardan bu anlamı çıkardık. Bağımlılık konusunu, seçme sebeplerimizden biri de genel bir açıdan baktığımız zaman bağımlılık konusu hakkında görüş bildirenler yetişkin insanlardı. Bu konunun gençlere yöneltilmesini istiyoruz. Bağlılık ve bağımlılık konusunu gençlerimizin bakış açısıyla görmek ve duymak istedik.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir