• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Son bir haftada Filistin'de yaşananlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Cuma günü Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün Aksa İntifadası ve Esirlere Destek Cuması gösterileri esnasında Rafah'ın doğusunda Sahir Ivadullah Osman adında 20 yaşında bir genç işgal güçlerinin attığı gerçek mermiyle şehit oldu.

Bu gösterilerde 67 kişi de gerçek mermilerle, lastik kaplamalı mermilerle veya gaz bombalarından etkilenerek yaralandı. 

Cibaliya'nın doğusunda, Gazze şehrinin doğusunda, El-Bureyc mülteci kampının doğusunda, Han Yunus'un doğusunda ve Rafah'ın doğusunda Filistinli gençler de işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri ve el yapımı patlayıcılar attılar. 12 noktada çatışma meydana geldi.

Perşembe günü Mescidi Aksa'da gerçekleştirilen bıçaklı eylemde bir işgalci bayan asker yaralandı. 14 yaşındaki eylemci de işgal güçleri tarafından tutuklandı.

Ebu Şuhaydim, Beyti Emir ve Halhul'da Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine patlayıcı maddeler attılar. Toplamda 13 noktada çatışma meydana geldi.

Çarşamba günü Mekabim yahudi yerleşim merkezi yakınında bir bıçaklı eylem gerçekleştirildi ve bir yerleşimci kadın yaralandı.

14 yaşındaki eylemci Ramiz Hamude tutuklandı. O gün 7 noktada çatışma meydana geldi.

Salı günü Kudüs'teki Azun ve İseviyye beldelerinde üç noktada çatışma oldu.

Pazartesi günü El-Bire'nin kuzey girişi yakınlarında ve Azun beldesinde meydana gelen çatışmalarda 6 Filistinli lastik kaplamalı mermiyle yaralandı ve bazı kişiler de gaz bombalarından etkilendiler.

Filistinli gençler de işgal güçlerinin üzerine patlayıcılar attılar. 10 noktada çatışma meydana geldi.

Pazar günü Kızıl Davut Yıldızı teşkilatı Askalan'da, Kasım 2018'deki olaylarda Filistinlilerin attığı bir roketten dolayı yaralanan bir yerleşimci bayanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

El-Halil'in Eski Belde kısmında bir yerleşimci bayan da Filistinlilerin attığı taşlarla yaralandı. Azun, İseviyye ve Aşkol yahudi yerleşim merkezi çevresinde meydana gelen çatışmalarda Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri attılar. Cenin'de de bir silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi.

Cumartesi günü Azun ve Ayzeriye'de 5 noktada çatışma meydana geldi 15 Filistinli değişik şekillerde yaralandı ve Filistinli gençler de işgal güçlerinin üzerine patlayıcılar attılar.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir