• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Selman’dan, sürpriz çarşaf kararı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Veliaht Prens Selman'ın yönetime geçmesinden sonra Suudi Arabistan'da değişiklikler sürüyor.

'Helal bar' ve 'gece kulübü gibi tepki çeken değişiklikleri hayata geçiren Prens Selman yönetimindeki Suudi Arabistan, ülkeye tatil için giden yabancı ülke vatandaşı kadınların çarşaf giyme zorunluluğunu da kaldıracağını duyurdu.

Suudi Arabistan Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu Başkanı Ahmet El-Katip, "yabancı kadınların çarşaf giyme zorunluluğu olmayacağını, fakat "gösterişsiz giyim" konusunda bilgilendirileceklerini" söyledi.

Bloomberg'e konuşan El-Katip, ülkenin son yıllarda çok büyük değişikliklere sahne olduğuna vurgu yaparak “Çarşaf zorunlu olmasa da yabancı ziyaretçilerin giyimleri konusunda bazı kurallara tabii olacaklarını" söyledi.

El- Katip, bir gün Suudi kadınlar için de bu zorunluluğun kaldırılma ihtimalinin olup olmadığına ilişkin soruya sorulduğunda, "Şimdiye kadar bunu tartışmadık hiç, çünkü bu hiç sorun olmadı. Bu bizim kültürümüzün bir parçası" yanıtını verdi.

Turizm gelirlerinin GSYH'nin yüzde 3'üne denk geldiğini belirten El-Katip şunları söyledi: "Bu oranı da küresel ortalama olan yüzde 10'a çıkartmayı hedefliyoruz. Bugün 40 milyon olan turist sayımızı 100 milyona çıkartmayı, dünyadaki en çok ziyaret edilen beş turizm bölgesinden biri olmayı hedefliyoruz."

Suudi Arabistan son birkaç yıl içinde kadınların araç kullanma yasağını kaldırdı, sinemalara girmelerine ve kadın ve erkeklerin bir arada konsere gitmelerine izin verdi. El-Katip, bu kararları eleştirenlere şöyle seslendi: "Eğer aynı fikirde değilseniz, bu tür etkinliklere gitmeme hakkınız var."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir