• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teşkilat buluşmaları kapsamında Nevşehir teşkilatı ile bir araya geldi. Memur-Sen Nevşehir Şubesi tarafından düzenlenen Teşkilat Buluşmasında konuşan Yalçın, "Biz, bu millete kendimizi borçlu hisseden bir konfederasyonuz. Kamu görevlisiyiz, milli gelirden payımızı hakkıyla almak için mücadele eden bir örgütlü yapıyız. Devletten alacaklıyız, bu konuda hiç tartışma götürmez bir gerçek var. Ama millete de borçluyuz, işimiz millete hizmet etmektir. Ekmeğimizi helal ettirmemizin yolu millete hizmetten geçer.

Memur-Sen ailesi olarak bu milletin hassasiyetine duyarlı olan, hiçbir zaman milletle karşı karşıya gelmeyen bir anlayışı iftiharla sürdürüyoruz. Sendikal hareketimizde yarım asra yürüyen bir yolculuğumuz var. Başladığımız 14 Şubat 1992'den bu tarihe kadar yüzümüzü yere eğdirecek bir hikaye üretilmedi. Çünkü bunun altında entelektüel kapasite var. Gelinen nokta itibarıyla konfederasyonumuz en son 1 milyon 20 bin üyeye ulaşarak Türkiye'nin en büyük örgütlü gücü, en büyük emek hareketi haline dönüştü." İfadelerini kullandı.

HAKEM HEYETİ ADALETTEN ŞAŞTI

Geride bırakılan Toplu Sözleşme sürecine değinen Yalçın, Hakem Heyeti’nin Hükümetin teklifini aynen kabul etmesinin kendi güvenilirliğine leke sürdüğünü belirterek, “Hakemlik kurumuna leke sürüldü. Hakem Heyeti adaletten şaştı. Hakem, Kamu İşverenine adeta noterlik yaptı ve tarafgir davrandı.” dedi. 4688 sayılı yasa ile ilgili daha önce yapılan eleştirileri hatırlatan Yalçın, bu konudaki kaygı ve tespitlerinin bir kez daha doğrulandığını ifade ederek, yıllardır kanundan kaynaklı sorunlara dikkat çekiyoruz ve yasanın düzeltilmesini istiyoruz. 200 bin işçiye 60 gün 5 milyon 200 bin kamu görevlisine 30 gün… Sorunlar acil bir değişikliği zorunlu kılıyor. Hakem Heyeti’nin Hükümet lehine olan üye dağılımı değişmeli.” şeklinde konuştu.