• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Deprem Çantasında neden Kur'an yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

"Deprem çantası hazırlanırken içinde neler olmalıdır?" başlığıyla okurlarına hizmet sunan haber siteleri ve haber kanalları evet faydalı bir şey yapıyorlar.

Deprem çantasında yüksek kalorili gıdalar, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı gıdalar olsun diyorlar ve de haklılar.

Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı diyorlar. Haklılar.

Kimi haber siteleri önemli belgelerinizin fotokopilerini, kimlik kartlarınızı (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) tapu, sigorta, ruhsat belgelerinizi, zorunlu Deprem Poliçesinizi, diplomalarınızı yanınıza alın diyor… Haklılar.

Deprem çantanızda “mevsimine göre iç çamaşırı, çorap, yağmurluk, giysiler, hijyen malzemeleri, sabun ve dezenfektanlar diş fırçası ve macunu ıslak mendil tuvalet kâğıdı olsun” diyenler de haklı...

Pasaport ve banka cüzdanınızı yanınıza alın diyenlere de diyecek bir şey yok. Zira haklılar

Evcil hayvanınız için deprem çantası hazırlığınız olsun diyenler de haklı… Beslediğiniz hayvanı uluorta bırakacak değilsiniz ya…

Deprem çantasında olsun denilenlerin tüm listesini yazmaya çalışırsak bu iş uzayacak…

Dikkatimizi çeken şey şu!!!

Hiçbir haber sitesi “deprem çantanızda Kur’an-ı Kerim” olsun yazmıyor.

Şöyle bir eleştiri gelebilir. Depremzede molozlar altında kurtarılmayı beklerken oturup Kur'an mı okuyacak diye…

O eleştiriye depremzedenin “molozlar altında dişlerini fırçalamasını garipsemiyorsun da niye Kur'an okumasını garipsiyorsun” diye karşı cevap verilebilir. Deprem çantasında ruhsattan, diplomaya, poliçeden tapuya her şey olabiliyorsa -ki belirtiğimiz gibi eleştirimiz olanlara değil- Kur'an niye olmasın?

Sanırım sorun şu: Toplum olarak Kur'an'ı duvarlara asılan bir nesneye dönüştürdüğümüz için “Deprem Çantasında Kur'an da olmalı”  ifadesi bazı insanlara biraz gereksiz gelebilir.

Oysa deprem anında insanların en fazla ihtiyaç duyduğu şey moral ve motivasyondur.

Ve yeryüzü sarsıldığında insanların nasıl can havli ile Rabbine yöneldiğini görüyoruz. Rabbine ihlasla yönelen kula Rabbinin ayetlerinin yazılı olduğu kitap ta deprem çantasında olsun demek yanlış bir öneri mi olur?

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir